A Boohoo divatmárka a természetesség híve, nem retusálja modelljei képét

A Boohoo divatmárka legújabb fehérnemű kollekcióját a természetes szépség jegyében, retusálatlan fotókon, Anna Fritzdorf plus-size modellel népszerűsíti.

Anna Fritzdorf és a plus-size modellek egyre népszerűbben

Egyre több divatmárka alkalmaz a kifutókon megszokott testalkatú mankökenek mellett plusz kilókkal rendelkező modelleket. A Chanel is rájött arra, hogy a kilóknál fontosabb a nőies megjelenés.

A világjárvány alatt az emberek sok időt töltenek otthon, így volt ezzel Anna Fritzdorf modell is. A plus-size modell otthonában saját maga készített el új fotósorozatát a Boohoo számára. Sárga színű felsőt és hozzá illő tangát viselt a képeken, amiket a divatmárka a saját webáruházában tett közzé, megőrizve a modell természetes vonalait és bőrének textúráját is, írja a Design Taxi.

A fotót egy szemfüles Facebook-felhasználó szúrta ki és tette közzé közösségi oldalán.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szép munka, Boohoo, hogy természetes vonalakkal és bőrrel rendelkező modelleket használtok[/perfectpullquote]

– örvendezett Lisa Evans.

Anna Fritzdorf
Anna Fritzdorf / Fotó: Boohoo

A képeket számos dícséret érte a közösségi médiában, de néhány felhasználó azt is hozzátette, hogy Fritzdorf stúdióminőségű fotókon is feltűnt a weboldalon, ahol viszont eltüntették bőrének hibáit.

A márka változtatott az irányelvein

A Boohoo szóvivője a retusálásokkal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azok a képek még a cég korábbi fotószerkesztési politikája előtt kerültek az oldalra. A Boohoo ma már ünnepli a női testen fellelhető hibákat, sebeket és a narancsbőrt is.

Melltartók a kukában: újabb olaj a tűzre a Victoria’s Secret körüli botrányban

Egy ideje kifejezetten rossz idők járnak a híres fehérneműcégre, és most egy újabb felháborító esetről számolhatunk be a információi alapján. Egy coloradói vendéglátós vette észre, hogy a Victoria’s Secret egyik üzletének közelében többszáz márkás melltartót dobtak ki a szemétbe. Az amerikai 9News hírcsatorna meg is szólaltatta az esetet jelentő étteremtulajdonost, Melanie Gelinas t.

„Azt hiszem, az összehasonlításhoz használt képek az új irányelvek bevezetése előtt készülhettek. Azonban az otthon készült képeknél használt stúdiólámpák is tompítják a bőr egyenetlenségeit. A nézők pedig, a természetes fénynél készült fotókon jobban felfedezhetik a részleteket” – magyarázza a szakember.

Facebook

No Description

Mindenesetre a Boohoo örül annak, hogy az embereknek tetszenek a természetes hatású képek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból