Hallgatom Botrány az Eurovíziós Dalfesztivál 2019-en: politikai okokból kizárták az...

Botrány az Eurovíziós Dalfesztivál 2019-en: politikai okokból kizárták az ukrán győztest, Maruv-t

Promóció

Nem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV – közölte hétfőn az ukrán nemzeti televízió- és rádió műsorszolgáltató társaság (NOTU).

Promóció
- Advertisement -

A NOTU közleménye szerint az énekesnővel folytatott megbeszélésükön nem találtak közösen elfogadható megoldást arra, miként képviselhetné Ukrajnát a nemzetközi versenyen.

MARUV esetében felvetődött a gyanú, hogy manipuláltak az SMS-ekkel győzött. / Kép: EuroVisionary

A műsorszolgáltató kiemelte, hogy a dalfesztivál egyik fő alapelve a politikamentesség.

A helyzet azonban, amely az idei hazai válogató körül kialakult, az átpolitizáltság jeleit hordozza. A társadalmi visszhang, a politikai erők nyomásgyakorlási kísérletei, az agresszor ország beavatkozása az információs rendszerekbe gyakorlatilag oda vezettek, hogy a verseny eredménye átpolitizálódott

– olvasható a NOTU közleményében. A MARUV – eredeti nevén Anna Korszun – körüli botrányt az váltotta ki, hogy a tervek szerint idén áprilisban fellép Moszkvában és Szentpéterváron.

Maruv / Fotó: Az énekes hivatalos Facebook-oldala

Amikor kiderült, hogy emiatt veszélybe kerülhet az eurovíziós fellépése Izraelben, a Facebookon közölte, hogy kész lemondani oroszországi fellépéseit.

Ismét Pápai Joci képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci (dalának címe: Az én apám), az Acoustic Planet ( Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és Nagy Bogi ( Holnap) közül a tévénézők választották ki a nyertest.

Később azonban az is kiderült, hogy a dal szerzői joga, amellyel hazáját képviselte volna a dalfesztiválon, az orosz Warner Music Russia cégé.

A probléma az, hogy már leszerződött egy szólókoncertre április 6-ra Moszkvába.

A NOTU viszont csak azzal a feltétellel kötött volna vele szerződést arról, hogy ő képviselje Ukrajnát Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztiválon, ha lemond minden oroszországi fellépéséről.

MARUV – Siren song. Перший півфінал. Національний відбір на Євробачення-2019

Виступ учасниці MARUV із піснею Siren song під час першого півфіналу національного відбору на Євробачення-2019. Більше новин про Євробачення шукайте на наших сторінках у соцмережах та на сайті: Facebook: https://www.facebook.com/Ueurovision/ Instagram: https://www.instagram.com/eurovision.ua/ Офіційний сайт Євробачення в Україні: https://eurovision.ua

A győztes énekesnő a múlt vasárnapi döntőt egyébként közönségszavazatokkal nyerte meg, emiatt felvetődött a gyanú, hogy manipuláltak az SMS-ekkel.

Freedom jazz – Cupidon. Другий півфінал. Національний відбір на Євробачення-2019

Виступ гурту Freedom jazz із піснею Cupidon під час другого півфіналу національного відбору на Євробачення-2019. Більше новин про Євробачення шукайте на наших сторінках у соцмережах та на сайті: Facebook: https://www.facebook.com/Ueurovision/ Instagram: https://www.instagram.com/eurovision.ua/ Офіційний сайт Євробачення в Україні: https://eurovision.ua

A verseny második helyezettje a Freedom Jazz nevű énekes trió lett, de még nem tudni, hogy ők lépnek-e MARUV helyére.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3