A Titan Comics bejelentette az 1976-os A Földre pottyant férfi című film képregényadaptációját, ami idén szeptemberben fog megjelenni.

A film még ma is releváns témákat boncolgat

A Nicolas Roeg által rendezett A Földre pottyant férfi című filmben David Bowie a földönkívüli Thomas Jerome Newton szerepében játszott, aki lezuhan a Földre, és keresi a módját, hogy vizet szállítson haldokló szülőbolygójára. Eredetileg Walter Tevis 1963-as azonos című regényén alapult.

A képregényt Dan Watters (Cowboy Bebop, Lucifer) írja, és Dev Pramanik (A Dűne: Az Atreides-ház) illusztrálja, írja az NME.

A Földre pottyant férfi egy olyan mestermű, amely rettenetesen sok mondanivalót tartalmaz; az emberekről, a Földről és sok mindenről a kettő között. Vannak olyan ötletek a filmben, amelyek az éghajlati válságokról és a vállalati kapzsiságról szólnak, és amelyek most aktuálisabbak, mint akkor, amikor Nicolas Roeg elhatározta, hogy megvalósítsa. És most itt tartunk. Azt hiszem, itt az ideje, hogy újra Thomas Newton össze nem illő szemén keresztül nézzük a világot. Talán meglátunk valamit, amit hiányoltunk

– mondta Watters.

A Földre pottyant férfi-képregény szeptemberben érkezik a könyvespolcokra

Az A Földre pottyant férfi-képregény a tervek szerint 2022 őszén jelenik meg. Előrendelhető az Amazonon és a Forbidden Planeten.

Bowie számos filmben szerepelt pályafutása során, köztük az 1986-os Fantasztikus Labirintus című fantasy-filmben, Az éhségben és a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem!-ben 1992-ben, ami a tévésorozat előzménye.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet