A gyerekek, akik háziállat mellett nőnek fel, a kutatások szerint egészségesebbek

A legtöbben még mindig azt hiszik, hogy a gyereknek teljesen steril környezetre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Azonban ez nem igaz. Számtalan tanulmány bizonyította már, hogy az otthonunkban megtalálható baktériumok előnyösek is lehetnek az egészségünkre nézve. A kutatások pedig azt is kimutatták, hogy a gyerekek mikroorganizmusokkal való megismertetésének az egyik legjobb módja, ha háziállatot tartunk.

A háziállat javítja az immunműködést

Haziallat, Kedven Allat, Tars, 4
Számtalan tényező hat az immunrendszerünkre. 20 perc nevetés például már a megfelelő szintre tornázza fel egy gyerek immunrendszerét. De az állatok is tudnak ebben segíteni. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az állatokkal való rövid találkozások is képesek fokozni az immunitást. A kutyák révén a kicsik olyan mikroorganizmusokkal kerülhetnek kapcsolatba, melyek erősítik az immunrendszerüket.

Enyhítik az allergiát, és csökkentik az asztma kialakulásának esélyét

Haziallat, Kedven Allat, Tars, 3
Allergia akkor alakul ki, amikor az immunrendszer túlzott reakcióval válaszol bizonyos mikroorganizmusokra és anyagokra. Sokan azt hiszik, hogy ha elkerülik a háziállatokat, akkor megelőzhetik az allergiát. Ez viszont nem így van. Mint kiderült, ha a gyerek életének első évében háziállattal él együtt, kisebb eséllyel lesz allergiás, főleg állatokra. Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akik istálló és istállóban élő állatok mellett nőnek fel, sokkal kisebb arányban allergiásak, de az asztma is ritkábban alakul ki náluk. Több bizonyítékot is találtak ebben a tanulmányban arra, hogy ha egy baba olyan családba születik, ahol macska is van, az asztmára és más légúti betegségekre is jóval kisebb lesz az esélye.

A háziállattal felnövő gyerekek jóval fittebbek

Haziallat, Kedven Allat, Tars, 2
Ha van állatod, főleg kutyád, bőven van alkalmad a mozgásra. Ha sétál vagy játszik vele az udvaron, rengeteget mozoghat, így jóval egészségesebb is lehet a gyerek. Egy vizsgálatban több mint 2000 embert teszteltek, és az eredmények szerint azok, akik rendszeresen sétáltattak kutyát, sokkal fittebbek voltak, mint a kutya nélküliek. Ha szeretnéd, hogy a gyerek többet mozogjon, egy háziállat tökéletes megoldás erre.

Csökkentik a stresszt

Haziallat, Kedven Allat, Tars, 1
Még a család legkisebb tagja is ki van téve a mindennapos stressznek. De a felnőttekkel ellentétben a gyerekek nem mindig tudják, hogyan birkózzanak meg vele. A háziállat ebben az esetben is jó megoldás lehet. A velük való érintkezés csökkenti a kortizol szintjét és a szívritmust. Ezért alkalmazzák őket terápiás célokra is.

Javítják a szociális képességeket az autista gyerekeknél

Haziallat, Kedven Allat, Tars,
Az autista gyerekek szülei jól tudják, milyen nehézséget okoznak azok a helyzetek, mikor a gyereknek másokkal kell kapcsolatba kerülnie. De az állatokkal még ők is biztonságban érzik magukat. Ahogyan egy tanulmány kimutatta, az autista gyerekek többet beszélnek és nevetnek társaikkal, ha állatok is jelen vannak. Jó választás például egy tengerimalac, de szinte bármilyen háziállat kifejti ezt a pozitív hatást.

A kedvenceink nem csak egészséget hozhatnak nekünk, de úgy tűnik, hogy mások számára ihletett is adott a divatban világában.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk