Ma már több olyan hazai és nemzetközi platform van, ahol egy álláskereső elkezdheti a kutatást. Vannak népszerű és újonnan induló oldalak egyaránt, de egyszerre szinte lehetetlen mindegyiken fent lenni. A kulcs az, hogy próbáljuk meg a leghatékonyabb megoldásokat választani, amelyek közül mára megkerülhetetlenné vált a LinkedIn.

A Facebook az embereket az emberekkel, a LinkedIn a munkáltatókat a munkavállalókkal kapcsolja össze

Már önmagában a bekezdés címéből is látható, hogy a LinkedIn egy sokkal specializáltabb közösségi platform. A cégek itt leginkább a brandépítésre teszik a hangsúlyt, valamint a minőségi munkaerő megtalálására, az álláskeresők pedig az ideális munkahelyet keresik, amit máshol nehezebben találhatnak meg. Sok mindenre oda kell figyelni, de szerencsére van segítség, például a CV Shark tippjei is nagyon hasznosak tudnak lenni az elkezdéshez.

A LinkedIn ma már több millió céget és munkavállalót lát el hasznos tippekkel és információkkal, könnyíti meg a kommunikációt és segít mindenkinek megtalálni a megfelelő helyet és embert. Még mielőtt nagyon belemerülünk egy-egy speciális eszközbe, érdemes egyet hátralépni és átvenni, hogy tulajdonképpen hogyan lehetünk sikeresek ezen a felületen.

Mire figyeljünk a LinkedIn profil készítésénél?

Álláskeresőként a LinkedIn profilunk lehet az önéletrajzunk, az a felület, ahol el kell adnunk magunkat és a szakértelmünket. Ahogy az önéletrajznál, úgy itt is az az elsődleges cél, hogy kitűnjünk a tömegből, ami egyáltalán nem egy könnyű feladat, mivel mind nemzetközileg, mind magyarországi szinten egy népszerű platformról beszélünk. Szerencsére nem lehetetlen, de van pár kritikus pont, amire oda kell figyelnünk a profil kialakítása során.

Az első hatás nagyon fontos, ha egy cég HR-ese a profilunkra téved, akkor a legnagyobb elem, amit megláthat, az a háttérképünk. Ez a funkció már 2014-től elérhető, és a segítségével sokkal személyesebbé varázsolhatjuk az egész megjelenésünket, érdemes saját fotót használni, ami akár 1584×396 felbontású is lehet.

A következő hasznos tipp az, hogy állítsuk be a nyilvános profil URL-jét. Ehhez találhatunk több útmutatót is, 1-2 perc alatt megoldható, de annál többet ad a profil értékéhez, mivel így sokkal professzionálisabb lesz az egész hatás, valamint könnyebben tudjuk feltüntetni önéletrajzunkban is.

A LinkedIn összegzés nem rólunk szól, hanem az értékesítésről

Itt nem egy összefoglalót kell megfogalmaznunk, hanem el kell adni saját magunkat, azaz a fő kérdés az, hogy hogyan tudjuk minél értékesebbként feltüntetni a szakértelmünket.

Fogalmazzuk meg, hogy hogyan tudjuk megoldani a cégek problémáit, milyen megoldásokkal rendelkezünk, és miért lesz jobb nekik, ha minket választanak. Természetesen mindezt könnyebb mondani, mint végrehajtani, de szerencsére tudásból nincs hiány, több olyan cég is van, ami segít nekünk elindulni, érdemes őket felkeresni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.