Ma már több olyan hazai és nemzetközi platform van, ahol egy álláskereső elkezdheti a kutatást. Vannak népszerű és újonnan induló oldalak egyaránt, de egyszerre szinte lehetetlen mindegyiken fent lenni. A kulcs az, hogy próbáljuk meg a leghatékonyabb megoldásokat választani, amelyek közül mára megkerülhetetlenné vált a LinkedIn.

A Facebook az embereket az emberekkel, a LinkedIn a munkáltatókat a munkavállalókkal kapcsolja össze

Már önmagában a bekezdés címéből is látható, hogy a LinkedIn egy sokkal specializáltabb közösségi platform. A cégek itt leginkább a brandépítésre teszik a hangsúlyt, valamint a minőségi munkaerő megtalálására, az álláskeresők pedig az ideális munkahelyet keresik, amit máshol nehezebben találhatnak meg. Sok mindenre oda kell figyelni, de szerencsére van segítség, például a CV Shark tippjei is nagyon hasznosak tudnak lenni az elkezdéshez.

A LinkedIn ma már több millió céget és munkavállalót lát el hasznos tippekkel és információkkal, könnyíti meg a kommunikációt és segít mindenkinek megtalálni a megfelelő helyet és embert. Még mielőtt nagyon belemerülünk egy-egy speciális eszközbe, érdemes egyet hátralépni és átvenni, hogy tulajdonképpen hogyan lehetünk sikeresek ezen a felületen.

Mire figyeljünk a LinkedIn profil készítésénél?

Álláskeresőként a LinkedIn profilunk lehet az önéletrajzunk, az a felület, ahol el kell adnunk magunkat és a szakértelmünket. Ahogy az önéletrajznál, úgy itt is az az elsődleges cél, hogy kitűnjünk a tömegből, ami egyáltalán nem egy könnyű feladat, mivel mind nemzetközileg, mind magyarországi szinten egy népszerű platformról beszélünk. Szerencsére nem lehetetlen, de van pár kritikus pont, amire oda kell figyelnünk a profil kialakítása során.

Az első hatás nagyon fontos, ha egy cég HR-ese a profilunkra téved, akkor a legnagyobb elem, amit megláthat, az a háttérképünk. Ez a funkció már 2014-től elérhető, és a segítségével sokkal személyesebbé varázsolhatjuk az egész megjelenésünket, érdemes saját fotót használni, ami akár 1584×396 felbontású is lehet.

A következő hasznos tipp az, hogy állítsuk be a nyilvános profil URL-jét. Ehhez találhatunk több útmutatót is, 1-2 perc alatt megoldható, de annál többet ad a profil értékéhez, mivel így sokkal professzionálisabb lesz az egész hatás, valamint könnyebben tudjuk feltüntetni önéletrajzunkban is.

A LinkedIn összegzés nem rólunk szól, hanem az értékesítésről

Itt nem egy összefoglalót kell megfogalmaznunk, hanem el kell adni saját magunkat, azaz a fő kérdés az, hogy hogyan tudjuk minél értékesebbként feltüntetni a szakértelmünket.

Fogalmazzuk meg, hogy hogyan tudjuk megoldani a cégek problémáit, milyen megoldásokkal rendelkezünk, és miért lesz jobb nekik, ha minket választanak. Természetesen mindezt könnyebb mondani, mint végrehajtani, de szerencsére tudásból nincs hiány, több olyan cég is van, ami segít nekünk elindulni, érdemes őket felkeresni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.