Versfolyam 2019 címmel maratoni versmondást szervez határon túli és a diaszpórában működő magyar iskolák és hazánk középiskolás diákjainak részvételével a Békéscsabai SZC Trefort tagiskolája és a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület.

Hirdetés

Csibor Géza, az egyesület vezetője az MTI-nek elmondta, hogy hasonló versfolyamot már szerveztek a korábbi években József Attila születésnapja, a költészet napja alkalmából.

Az elmúlt esztendőben például felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és vajdasági magyar diákok szavaltak a világhálón közvetített élő adásban.

De a versfolyamra jelentkezett a kanadai Hamilton városának egy magyar nyelvű iskolája, sőt képviseltette magát a programon New York magyarsága is.

József Attila – Talán eltünök hirtelen…

József Attila – Talán eltünök hirtelen… Elmondja: Kurucz Ádám Konrád Videó: Varga János http://wargaspromotion.hu/ http://kisbalatonline.hu/ Köszönjük a helyszínt a Marcali Plébániának.

Az idei versfolyamra a határon túli és a diaszpórában működő magyar iskolák mellett a szervezők meghívták a magyar középiskolákat is. A napokban összesen több mint 2500 iskolába küldtek meghívót. Csibor Géza arra számít, hogy április 11-én kellő számú jelentkező lesz, akik a bszc.hu és a Tájgazda internetes oldal közvetítésében mondhatják el az általuk kiválasztott magyar költők verseit.

André Ferenc: “A jó közéleti költészetet tudom szeretni, mint például Petriét” – Interjú

Nem mindig egyszerű átlépni az országhatárokat, nehezen jutnak át a könyvek Magyarországra Erdélyből vagy fordítva. André Ferenc költő, az első Erdélyi Slam poetry Bajnokság győztese így olyan kiadót válaszott első kötetének, mely a szótagadó címet viseli, ami mindkét országban jelen van.

A lebonyolításhoz a műszaki segítséget a Békéscsabai Médiacentrum Kft. biztosítja.

Hirdetés