Hiába kérleli a brit kormány, a Netflix nem tünteti fel A korona sorozatban, hogy fikciós

A brit kulturális miniszter egy interjúban kérte a Netflixet, hogy tüntessék fel A korona sorozatukban, hogy fikciós. A streamingszolgáltató viszont elutasítja ezt a kérést.

Fikció vagy valóság?

A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció – írta a Deadline.

Diana Hercegno A Korona 4 Evad Soroat Netflix Anglia
Elizabeth Debicki színésznő Diana hercegnő szerepében A korona 4. évadában / Fotó: Netflix

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció.

Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal

– mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív lapnak adott interjújában.

Nem látják szükségesnek a külön jelzést

A Netflix nem teljesíti a kérést. “A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a Deadline-nak.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat “a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

A streamingszolgáltató, mint beszámoltunk ma róla, a Szexoktatás és az A korona sorozatai az Egyesült Királyságban igen nagy népszerűségnek örvend. Emiatt a kétszeresét – 1 milliárd dollár – akarja költeni jövőre ebben a régióban. Sajtóinformációk szerint 50 új produkció valósulhat meg ebből az összegből.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból