Követem Élet + Stílus A London Pride-ot transzneműek ellen tiltakozók zavarták meg

A London Pride-ot transzneműek ellen tiltakozók zavarták meg

A Budapest Pride idén békésen, atrocitások és túlnyomó részben kordonok nélkül zajlott szombaton. Ugyanez sajnos a London Pride-ról nem mondható el.

- Advertisement -

A Pride-ot a brit fővárosban transzneműek elleni aktivista csoport zavarta meg. A csapatnak valahogyan sikerült átvennie a vonulást. Egy ideig a felvonulás élén mentek, transzparenseiken transzneműek elleni üzeneteket lehetett olvasni, és szórólapokat osztogattak.

Az incidensről elsők között a Pink News számolt be. Riportjuk szerint a csoport körülbelül 10 aktivistából állt. Az nem derült ki, hogy a vonulást megzavarók miként azonosították magukat. A Pink News állítása szerint nők voltak. A transzparenseiken pedig többek között ez volt olvasható: “A transzneműek tevékenysége eltörli a leszbikusokat”. 

A csoport tagjai elmondták a portálnak, hogy a “transznemű emberek ellen” tiltakoznak. Továbbá azt akarják, hogy a transzneműeket tiltsák el a nemükkel látszólag összhangban lévő vécék használatától.

Úgy tűnik, a csoport még csak nem is regisztrált a vonulás előtt, hanem egyszerűen megjelentek, és beszivárogtak a rendezvényre. Ráadásul hangoskodásra, ugrálásra, kiabálásra vették rá a vonulók egy részét. Egyelőre nem derült ki, a Pride-szimpatizánsok miért ültek fel a provokációnak. 

Sem a szervezők, a Pride in London, sem a rendőrség nem avatkozott közbe. Egyes értesülések szerint a szervezők vezetői tulajdonképpen megengedték nekik, hogy velük vonuljanak.

Ennek azonban a Dazed szerint nem kellett volna így lennie. A tervek szerint Sadiq Khan, London polgármestere vezette volna a vonulást a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (National Health Service) együtt, az intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából. 

A Pride in London egyik szóvivője ekként fogalmazott az esetről:

A Pride-ot minden évben százezrek kísérik, hogy demonstrálják, a Pride még mindig fontos. A melegre való tekintettel és a mai rendezvényen résztvevő minden ember biztonsága érdekében megengedtük a csoport tagjainak, hogy elől menjenek. Nem nézzük el nekik a hozzáállásukat és üzenetüket. Reméljük, e nagyon kis számú csoport akciója nem árnyékolja be annak a 30 ezer embernek az üzenetét, akik ma felvonultak.

LGBT+ Lib Dems on Twitter

Live image of transphobes disrupting Pride in London, via @PinkNews

Pride in London on Twitter

🏳️‍🌈 THIS WAS YOUR PRIDE IN LONDON!! Thank you for showing London, the UK and the world that PRIDE MATTERS!! 🎉 #PrideMatters | #PrideInLondon https://t.co/dS4mTAXgAA

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Greta Thunberg: „Még semmit sem tettünk a klímaváltozás ellen”

A 17. születésnapját nemrég ünneplő svéd aktivista most Davosban ismétli a sokkoló statisztikákat, amíg meg nem hallja a világ.

Az ausztrál tűzvész után Puerto Ricón segítene meztelen fotóival a modell

Kayle Ward az ausztrál tűzvész idején több mint 1 millió dollárt kampányolt össze.

Lehet, hogy a Stranger Things srácai nem is igazi barátok?

A Stranger Things szereplői között számos konfliktus feszül, amely próbára teszi a barátságaikat!

A DKV elegánsan, de odaszúrt Schobert Norbinak

Sokan kritizálták, ezúttal a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) szúrt oda elegánsan.

Valóság vagy fikció? Történelmi hitelesség és rendezői fantázia a Jojo Nyusziban

Körbejártuk, mennyiben fikció és mennyiben alapul valós történelmi tényeken a szatírikus történet.

ez is érdekeltéged
<3