A nap fotója: Ilyen szépnek még nem láttad a Kékestető csúcsát

A behavazott magaslati pont Kékestetőn 2018. november 27-én. A következő napokban további lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek.

Megjött a tél

A Földközi-tenger nyugati medencéjétől a Fekete-tengerig többközéppontú ciklonrendszer húzódik. Területén sok a felhő, délebbre az eső esik, a ciklon északi részén havazik. Dél-Olaszországban, az Égei-tenger térségében, ahol még a ciklon meleg levegője érvényesül 20, 22 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, de 20, 22 fokot Spanyolország és Portugália déli vidékein is mérnek. Az ott lévő anticiklont enyhébb levegő tölti ki, és többnyire napos is az idő. 

kékestető 1
A behavazott magaslati pont Kékestetõn 2018. november 27-én. A következõ napokban további lehûlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek / Fotó:
MTI / Komka Péter

Európa északi, északkeleti felén viszont továbbra is hideg van. A Skandináv-félsziget nagy részén és az Ukrajnától északra eső területeken napközben is fagy, éjszakánként pedig nem ritka a -10 fok alatti minimum. Az északi hideg levegő az említett ciklonrendszer kelet felé helyeződésével délebbre mozdul el. Ugyanakkor az érkező levegő szárazabb lesz, szerdán több helyen kisüt a nap.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden borult lesz az ég, összességében több helyen várható gyenge csapadék; délkeleten, keleten eső, északon, északnyugaton havazás, másutt eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat.

Lenyűgöző kék fényárban úszott egész Budapest – FOTÓK

Az ikonikus, dunai látképek részét képezi a Lánchíd, a Hotel Clark vagy a MüPa. És ezek az építmények mind-mind kék fényárban úszott a gyermekjogok világnapja alkalmából. Lenyűgöző fotók! Az „UNICEF-kékbe” öltöztetett épületek arra hívták fel a figyelmet, hogy bár a gyermekjogi egyezmény minden gyerekre vonatkozik, megkülönböztetés nélkül, mégis milliók élnek ma is szélsőségesen kiszolgáltatott helyzetekben.

Éjszaka a csapadékzóna dél felé helyeződik, egyre kevesebb helyen valószínű kisebb havazás, délkeleten még havas eső is lehet. Észak felől ugyanakkor szakadozik a felhőzet, reggelre az ország északi harmadán már kevés lehet a felhő.

kékestető2 1
Tolólapos traktor havat kotor Kékestetõn 2018. november 27-én. A következõ napokban további lehûlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek / Fotó:
MTI / Komka Péter

Napközben a legtöbb helyen akár több órára is kisüt a nap, délelőtt a déli határnál is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Zemplénben, a Nyírségben és a Hajdúságban időnként viharos lesz. Szerda délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.

A nap fotója: Továbbra is nagy a baj a Jamuna-folyó környékén

Ennek ellenére napjainkra az egyik legszennyezettebb indiai folyóként tartják számon. Jelenleg 22 nagyhozamú szennyvízcsatorna folyik bele, ebből 18 közvetlenül, 4 pedig egyéb csöveken keresztül jut el idáig. A helyzetet súlyosbítják a közelben található kommunális szemétlerakók valamint az erdőirtás okozta talajeróziót gátló műtrágyák és növényvédő szerek, továbbá az ipari tevékenységek szennyvizének folyóba jutása.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, északon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +4 fok között valószínű.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból