A Netflix vígjátékká teszi az Eurovíziós Dalfesztivált Will Ferrel-lel és Rachel McAdams-szel

Will Ferrell-lel és Rachel McAdams-szel készített játékfilmet az Eurovíziós Dalfesztiválról a Netflix streamingszolgáltató Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története címmel.

A Fire Saga duót alakítják McAdams-ék

Ferrell és McAdams a film főszereplőjeként a dalverseny egy fiktív párosának bőrébe bújik az Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga című komédiában, amely a világ legnagyobb élő zenei tévéshow-ját ünnepli. A két világsztár az Izlandot képviselő Fire Saga duót játssza, írja a BBC.

will ferrel rachel mcadams eurovizios dalfesztival film
Will Ferrel és Rachel McAdams az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története / Fotó: Netflix

A film zenéjéért Savan Kotecha felelt, aki korábban olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Ariana Grande, Demi Lovato vagy Ellie Goulding, írja a lap.

Olyanok is dolgoznak a filmen, akik korábban a Dalfesztiválon is 

A történet a világjárvány miatt idén elmaradt dalverseny szokásos szabályait követi, minden országot egy-egy előadó képvisel a maga dalával. Kotecha olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akik közül sokan valóban dolgoztak egy-egy eurovíziós produkción, a dalok és a színpadi előadások így “olyanok, mintha tényleg esélyük lenne nyerni” – mondta el a zenei rendező a BBC-nek.

Az izraeli szórakoztatóipari dolgozók a kormány támogatásáért esedeznek

Az izraeli szórakoztatóipar több száz tagja a szociális távolságtartást betartva demonstrációt tartott, hogy felhívják a kormány figyelmét arra, hogy azonnali segítségre van szükségük, írja a . Az esemény egy hatalmas lézershow-val kezdődött, amely egy 150-es számot és egy visszaszámláló órát formázott. A fényjáték az országban dolgozó 150 ezer szórakoztatóipari munkást szimbolizálta.

A fiktív fellépők között szerepel néhány valódi is, köztük a londoni Anteros, akik a filmben Finnország képviseletében, The Wonderful néven állnak a színpadra, hogy egy saját dalukat, a Full Moont elénekeljék. A filmet pénteken kezdik vetíteni online a világ számos országában.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story Of Fire Saga | Official Trailer | Netflix

When aspiring musicians Lars (Will Ferrell) and Sigrit (Rachel McAdams) are given the opportunity of a lifetime to represent their country at the world’s big…

Magyarországot 2017 mellett, két évvel később is Pápai Joci képviselte, amit aztán a holland Duncan nyert meg. Nagyon bejött az énekesnek Tel-Aviv, ugyanis videóklipet is forogatott a helyszínen. Noha ahogy fentebb írtuk, idén elmaradt a koronavírus-járvány miatt, Magyarország ettől függetlenül sem vett volna részt, ugyanis visszamondta. Ukrajna is hasonlóképp tett, viszont náluk durva botrány is kísérte a döntést.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból