A Pussy Riot egészen a Trump Towerig merészkedett el legutóbbi protestálásuk alkalmával,  hogy aztán ott demonstráljanak a politikai foglyok ügyében.  

A tornyot fél órára zárták le, amikor a punk aktivisták maszkjaikban leeresztették a bannert, amint az állt FREE OLEG SENTSOV.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Sentsov egy ukrán rendező, akit jelenleg Oroszországban tartanak fogva, amiért munkáiban nagyrészt kritizálta a Kreml és Orosz haderők jelenlétét a Krími félszigeten. 

A Facebookon emlékeztek vissza saját bebörtönzésükre a moszkvai katedrálisban véghez vitt tilakozásuk miatt. Posztjukban Sentsov mellett Olexandr Kolchenko anarchistát idézik meg, utóbbi 10 évet szolgált terrorizmus vádja miatt.

Ahogy Ti sem, Ők sem maradtak ölbe tett kézzel. A szabadságukért harcoltak Krímben, amit Putyin csatolt el. Az Oroszországi vizsgálatok során Oleg Sentsovot megkínozták és két hónappal ezelőtt, az akciónk után, Oroszország egyik legkegyetlenebb körülményű kolóniájára hurcolták, amit úgy neveznek, ‘Polar Bear’. Úgy döntöttünk tehát, hogy most rögtön megmozdulunk, amíg  még New Yorkban vagyunk és magunk mellé veszünk helyi aktivistákat is, mert a szolidaritás nem ismer határokat. Azért foglaltuk el a Trump Towert, hogy felhívjuk a figyelmet a politikai foglyokra. Az ő védelmük sokkal fontosabb, mint a szexista baszakodás, ami most a középpontban van. 

A Pussy Riont mind Trump, mint Putyin hibáiról emel szót. Nadya Tolokonnikova írt a Dazednek Trump családon belüli erőszakos cselekedeteiről. A három politikai gúnyába öltöztetett ellenkező videóban a Pussy Riot (Straight Outta Vagina,Organs és Make America Great Again) a női hatalomról és pátriárkáról nyilatkoztak, illetve Oroszország szabad sajtónak ellenességét, illetve a Planned Parenthood és a homofóbia elterjedését egész Amerika és Oroszország-szerte. 

Cselekvésre szólító felhívást adott ki a csoport, amiben azt mondják: “Tegyétek fel kérdéseiteket a politikusaitoknak, akik kezet ráznak Putyinnal a nemzetközi fórumokon, és tegyétek meg saját politikai, nyilvános fellépéseiteket is.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.