Követem Közélet A Pussy Riot ezúttal a Trump Towert foglalta el

A Pussy Riot ezúttal a Trump Towert foglalta el

Promóció

A Pussy Riot egészen a Trump Towerig merészkedett el legutóbbi protestálásuk alkalmával,  hogy aztán ott demonstráljanak a politikai foglyok ügyében.  

Promóció

A tornyot fél órára zárták le, amikor a punk aktivisták maszkjaikban leeresztették a bannert, amint az állt FREE OLEG SENTSOV.

PussyRiot – We remember when we were imprisoned, we…

We remember when we were imprisoned, we received news about hundreds of activists around the world putting on balaclavas and going to the streets to…

Sentsov egy ukrán rendező, akit jelenleg Oroszországban tartanak fogva, amiért munkáiban nagyrészt kritizálta a Kreml és Orosz haderők jelenlétét a Krími félszigeten. 

A Facebookon emlékeztek vissza saját bebörtönzésükre a moszkvai katedrálisban véghez vitt tilakozásuk miatt. Posztjukban Sentsov mellett Olexandr Kolchenko anarchistát idézik meg, utóbbi 10 évet szolgált terrorizmus vádja miatt.

Ahogy Ti sem, Ők sem maradtak ölbe tett kézzel. A szabadságukért harcoltak Krímben, amit Putyin csatolt el. Az Oroszországi vizsgálatok során Oleg Sentsovot megkínozták és két hónappal ezelőtt, az akciónk után, Oroszország egyik legkegyetlenebb körülményű kolóniájára hurcolták, amit úgy neveznek, ‘Polar Bear’. Úgy döntöttünk tehát, hogy most rögtön megmozdulunk, amíg  még New Yorkban vagyunk és magunk mellé veszünk helyi aktivistákat is, mert a szolidaritás nem ismer határokat. Azért foglaltuk el a Trump Towert, hogy felhívjuk a figyelmet a politikai foglyokra. Az ő védelmük sokkal fontosabb, mint a szexista baszakodás, ami most a középpontban van. 

A Pussy Riont mind Trump, mint Putyin hibáiról emel szót. Nadya Tolokonnikova írt a Dazednek Trump családon belüli erőszakos cselekedeteiről. A három politikai gúnyába öltöztetett ellenkező videóban a Pussy Riot (Straight Outta Vagina,Organs és Make America Great Again) a női hatalomról és pátriárkáról nyilatkoztak, illetve Oroszország szabad sajtónak ellenességét, illetve a Planned Parenthood és a homofóbia elterjedését egész Amerika és Oroszország-szerte. 

Cselekvésre szólító felhívást adott ki a csoport, amiben azt mondják: “Tegyétek fel kérdéseiteket a politikusaitoknak, akik kezet ráznak Putyinnal a nemzetközi fórumokon, és tegyétek meg saját politikai, nyilvános fellépéseiteket is.”

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3