Aaron Sorkin, a The Social Network – A közösségi háló forgatókönyvírója szívesen elkészítené a film második részét. Egy feltétele van: azt is David Finchernek kell rendeznie.

Vajon mit szól ehhez David Fincher?

Az már biztos, hogy ötlet szintjén az alkotókban is felmerült, hogy a Mark Zuckerberg-sztorit folytatni kellene a nagyvásznon. Ezúttal pedig Aaron Sorkin, a több Oscar-díjat is kiérdemelt film forgatókönyvírója egy podcastadásban beszélt arról, hogy ő nagyon szívesen megírná a The Social Network – A közösségi háló második részének is a forgatókönyvét, írja az Independent.

The Social Network Folytatas 2 A Kozossegi Halo Facebook Film Aaron Sorkin
Jesse Eisenberg (B) És Andrew Garfield (J) A The Social Network – A Közösségi Háló Filmben / Fotó: Sony Pictures

Mindezt feltételhez köti, mégpedig azt szeretné, ha az előző részhez hasonlóan, ugyancsak David Fincher rendezné.

Látni akarom [a második részt]. Az emberek még mindig beszélnek a Facebook sötét oldaláról, amit mi térképeztünk fel

– mondta Sorkin az adásban.

Megölik a demokráciát Zuckerbergék

Sorkin megemlíti Roger McNamee-t is, aki a Facebook kezdeti befektetője volt. Mint ismert, McNamee írt egy könyvet Zucked! címen a céggel szembeni aggodalmairól.

Mint mondta SorkinSheryl Sandberg, a közösségi média platform ügyvezető-igazgatója és Zuckerberg, úgy tűnik, közönyösen állnak ahhoz, hogy megoldják a felület égető problémáit. Mindez McNamee cégen belüli karrierjének végéhez vezetett. Egy szenátusi alagsor biztonsági konferenciatermében beszélt a Szenátusi Hírszerzőbizottság tagjainak, hogy a Facebook megöli a demokráciát. 

Kapcsolódó cikk

“Hatalmas problémáink vannak itt, és valakinek beszélnie kell róluk” – tette hozzá Sorkin.

Kapcsolódó cikk

Az első rész Jesse Eisenberg főszereplésével megmutatja, hogy miként lesz a harvardi diákból egy briliáns ötletnek köszönhetően szilícium-völgyi techmogul. 

Aaron Sorkin Facebook Film The Social Network A Kozossegi Halo Folytatasa 2Resz Mark Zuckerberg
Aaron Sorkin Forgatókönyvíró / Fotó: Taylor Jewell / Shutterstock

A második rész Sorkin elképzelése szerint jóval sötétebb felhangot kapna, ami azok után szinte természetes, hogy a Netflix The Social Dilemma dokumentumfilmjében maguk a techcégek, a Google, a Facebook és Instagram egykori alkalmazottjai tálalnak ki az adatkapitalizmus demokráciaromboló és a mentális egészségünket szétziláló mechanizmusairól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet