Nézem Képzőművészet Abigail McGourlay nyerte a Művészeti Társaság nemzetközi versenyét

Abigail McGourlay nyerte a Művészeti Társaság nemzetközi versenyét

Promóció

Abigail McGourlay, sheffieldi művész nyerte el a Művészeti Társaság nemzetközi versenyének első helyét, amely során fiatal alkotók mérhették össze tehetségüket a koronavírus-járvány folytán bevezetett karantén ideje alatt. 

Habfürdő és egy csésze tea

Promóció
- Advertisement -

A Művészeti Társaság meghirdetett nemzetközi versenye a fiatal alkotók motivációjának felélesztését és támogatását tűzte ki célul. Az első helyet Abigail McGourlay, sheffieldi művész nyerte el Brewing című portréjával, írja a Creative Boom. 

Abigail McGourlay: Brewing

Az önarcképen a művész látható, amint egy csésze teát tartva a kezében elmerül a kád habjaiban. Két egyszerű dolog, ami az elmúlt négy hónapban, egy tomboló világjárvány és gazdasági összeomlás idején teljes mértékben képes volt megnyugtatni őt. Abigail McGourlay alkotása kifejezi a művész karanténban töltött idejének érzéseit. 

Szellemileg és fizikailag is küzdöttem a jelenlegi helyzettel. A karantén bizonytalansága elképesztően stresszes gondolkodásmódba kényszerített, és kezdetben nem is éreztem magam túlságosan motiváltnak. De a karanténnak köszönhetően újra felfedeztem a festés örömét. Ez az alkotásom a kényelem pillanatait testesíti meg. Két kedvenc elfoglaltságom: egy meleg habfürdőben való megmerítkezés és egy csésze forró tea, amit magamban fogyasztok el

– számol be Abigail McGourlay az alkotásáról. 

Tükröt mutatni

Abigail McGourlay a Leeds-i Egyetemen folytatta képzőművészeti tanulmányait és úszásoktatóként dolgozott, amikor a koronavírus meteoritként robbant az életébe. Elvesztette a munkáját, felsőoktatási képzését pedig otthonról folytatta. A világjárvány ugyan számos dologtól megfosztotta őt, mégis új tapasztalatokkal gazdagodott. Ismét felfedezte a festészet szeretetét, és nemcsak egy kád habfürdőben merült el, de a francia nyelv ágas-bogas kifejezéseiben és a testmozgás izzadtságcseppeiben is. Mindez kiváló bizonyítékul szolgált arra, hogy minden nehézség ellenére igenis képesek vagyunk a változásra. 

A thaiföldi festőnő széles vállú karakterei a pozitív testképet és a kortárs divatot hirdeti

Piamrak Hattakitkosol – vagy közismertebb nevén Ping Hatta – New York-i divatillusztrátor és festő, aki főképp utazás, kultúra, kortárs divat, pozitív testkép és a szépség, sokszínűség témáit dolgozza fel munkáiban. A vastag vonalvezetés, a nagydarab, széles vállú, pirospozsgás arcú karakterek váltak a művésznő védjegyévé.

Meglátásai inspirációul hatottak a Művészeti Társaság által kihirdetett nemzetközi versenyén is, ahol a szervezők azt kérték a résztvevőktől, alkotásaikon keresztül mutassák be a másoktól való elszigeteltség főbb aspektusait, amelyek tükrözik a karanténban eltöltött hetek tapasztalatait. A nevezők között sokan körbejárták a magány, a bizonytalanság, a természettel való kapcsolat és a négy fal között megélt szeretet formáit is. A kérdés csak az, ki lép majd Maurer Dóra nyomdokaiba, aki önálló kiállítással büszkélkedhetett a Tate Modernben, egy festménye pedig több mint 20 millióért kelt el.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3