Abigail McGourlay nyerte a Művészeti Társaság nemzetközi versenyét

Abigail McGourlay, sheffieldi művész nyerte el a Művészeti Társaság nemzetközi versenyének első helyét, amely során fiatal alkotók mérhették össze tehetségüket a koronavírus-járvány folytán bevezetett karantén ideje alatt. 

Habfürdő és egy csésze tea

A Művészeti Társaság meghirdetett nemzetközi versenye a fiatal alkotók motivációjának felélesztését és támogatását tűzte ki célul. Az első helyet Abigail McGourlay, sheffieldi művész nyerte el Brewing című portréjával, írja a Creative Boom. 

karanten scaled
Abigail McGourlay: Brewing

Az önarcképen a művész látható, amint egy csésze teát tartva a kezében elmerül a kád habjaiban. Két egyszerű dolog, ami az elmúlt négy hónapban, egy tomboló világjárvány és gazdasági összeomlás idején teljes mértékben képes volt megnyugtatni őt. Abigail McGourlay alkotása kifejezi a művész karanténban töltött idejének érzéseit. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szellemileg és fizikailag is küzdöttem a jelenlegi helyzettel. A karantén bizonytalansága elképesztően stresszes gondolkodásmódba kényszerített, és kezdetben nem is éreztem magam túlságosan motiváltnak. De a karanténnak köszönhetően újra felfedeztem a festés örömét. Ez az alkotásom a kényelem pillanatait testesíti meg. Két kedvenc elfoglaltságom: egy meleg habfürdőben való megmerítkezés és egy csésze forró tea, amit magamban fogyasztok el[/perfectpullquote]

– számol be Abigail McGourlay az alkotásáról. 

Tükröt mutatni

Abigail McGourlay a Leeds-i Egyetemen folytatta képzőművészeti tanulmányait és úszásoktatóként dolgozott, amikor a koronavírus meteoritként robbant az életébe. Elvesztette a munkáját, felsőoktatási képzését pedig otthonról folytatta. A világjárvány ugyan számos dologtól megfosztotta őt, mégis új tapasztalatokkal gazdagodott. Ismét felfedezte a festészet szeretetét, és nemcsak egy kád habfürdőben merült el, de a francia nyelv ágas-bogas kifejezéseiben és a testmozgás izzadtságcseppeiben is. Mindez kiváló bizonyítékul szolgált arra, hogy minden nehézség ellenére igenis képesek vagyunk a változásra. 

A thaiföldi festőnő széles vállú karakterei a pozitív testképet és a kortárs divatot hirdeti

Piamrak Hattakitkosol – vagy közismertebb nevén Ping Hatta – New York-i divatillusztrátor és festő, aki főképp utazás, kultúra, kortárs divat, pozitív testkép és a szépség, sokszínűség témáit dolgozza fel munkáiban. A vastag vonalvezetés, a nagydarab, széles vállú, pirospozsgás arcú karakterek váltak a művésznő védjegyévé.

Meglátásai inspirációul hatottak a Művészeti Társaság által kihirdetett nemzetközi versenyén is, ahol a szervezők azt kérték a résztvevőktől, alkotásaikon keresztül mutassák be a másoktól való elszigeteltség főbb aspektusait, amelyek tükrözik a karanténban eltöltött hetek tapasztalatait. A nevezők között sokan körbejárták a magány, a bizonytalanság, a természettel való kapcsolat és a négy fal között megélt szeretet formáit is. A kérdés csak az, ki lép majd Maurer Dóra nyomdokaiba, aki önálló kiállítással büszkélkedhetett a Tate Modernben, egy festménye pedig több mint 20 millióért kelt el.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból