A gyilkos náci vezetőről, Adolf Hitlerről elnevezett politikusnak otthonról kellett dolgoznia a térségében kitört koronavírus miatt.

Nem is tudták, ki az a Hitler

A namíbiai körzeti adminisztrátor, Adolf Hitler Uunona a helyi híreknek nyilatkozva elmondta, hogy most otthonról dolgozik, mivel az észak-namíbiai Oshana régióban a növekvő esetek aggodalomra adnak okot. A helyi hatóságok most fertőtlenítenek „minden ingatlant”, amely a helyi tanácshoz tartozik – beleértve Hitler irodáját is –, miután az elmúlt hetekben megszaporodtak az omikron-fertőzések.

Az apja által a német vezetőről elnevezett Adolf Hitler Uunona a szavazatok 85 százalékát szerezte meg a tavalyi önkormányzati választáson, amivel egy namíbiai regionális tanácsban kapott helyet – számolt be róla a Daily Star.

A korábbi német délnyugat-afrikai gyarmatnak, Namíbiának nagy részt még mindig német neve van, de Uunona azt állítja, apja valószínűleg nem tudott Hitler cselekedeteiről.

Apám erről az emberről nevezett el. Valószínűleg nem értette, mit képvisel Adolf Hitler. Gyerekkoromban teljesen normális névnek láttam. Csak tinédzserként értettem meg, hogy ez az ember az egész világot meg akarta hódítani. Az, hogy ez a nevem, nem jelenti azt, hogy meg akarom hódítani Oshanát. Ez nem azt jelenti, hogy a világuralomra törekszem

– nyilatkozta Adolf Uunona.

Német ajkú afrikaiak

Namíbia még mindig egy kis német ajkú közösség otthona és évente körülbelül 120 000 német keresi fel a nemzetet. Körülbelül 30 000 német namíbiai él az országban – más néven Deutschnamibier –, és a csoportnak van hibrid német/namíbiai zászlója a különleges eseményekhez.
A 2011-es népszámlálás szerint a namíbiai háztartások körülbelül 0,9 százaléka beszéli a németet anyanyelveként.
A német kormány kijelentette, hogy “különleges felelősséggel tartozik” Namíbiával szemben “a két ország közös gyarmati múltja miatt”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet