Lengyelország párizsi nagykövete kijelentette, hogy egy ukrán vereség esetén országa belépne a háborúba.

Jan Emeryk Rościszewski lengyel nagykövet egy francia tévécsatornának adott interjúban állította, hogy “Ukrajna vagy megvédi a függetlenségét, vagy be kell lépnünk a konfliktusba”, írja168.

Kijelentette, hogy nem a NATO, Lengyelország vagy Szlovákia fokozza a nyomást, hanem az Ukrajnát megszálló Oroszország. “Oroszország foglalja el Ukrajna területeit. Oroszország gyilkolja az ukrán népet, és Oroszország rabol el ukrán gyerekeket.” Úgy véli, az orosz agresszor „alapvető értékeinket, civilizációnk és kultúránk alapjait fenyegeti”.

Egy ukrán vereség esetén nem lesz más választásuk, mint belépni a háborúba.

Később a nagykövetség finomított a nyilatkozaton, azt hangsúlyozták, hogy a diplomata nyilatkozata nem bejelentés Lengyelország részéről, hanem egyszerűen egy figyelmeztetés egy ukrán vereség lehetséges következményére, egy lehetséges orosz támadásra vagy több közép-európai ország – a balti államok és Lengyelország – bevonódására.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.