Ágh Attila szerint Orbán Viktor kormánya kizárólag krízishelyzetben tudja fenntartani magát, ezért nem célja a válság kezelése.

Ágh Attila elmondta, hogy a propaganda csak átmenetileg lehet sikeres, uniós pénzek nélkül a kudarc lelepleződik mindenki előtt, pedig már most felszínre törtek azok a társadalmi problémák, amelyekre a Fidesz tíz éve nem talál megoldást, írja a 24.hu.

A politológus szerint Orbán Viktor célja nem a válság kezelése, hanem menedzselése, vagy akár elmélyítése, hiszen így képes elnyomni az ellentmondásokat. Szerinte ez az oka a rendeleti kormányzásnak is, illetve annak, hogy rendőri, katonai típusú fellépéssel próbálnak rendet teremteni az oktatásban, az egészségügyben.

Ágh szerint az EU-val való konfliktusok folyamatosak maradnak. Szerinte az uniós eljárásra a kormány még erősebb centralizációval, újabb rendőri-katonai eszközökkel fog válaszolni, de az uniós forrásmegvonások miatt előbb-utóbb az Orbán-rendszer destabilizációja várható.

A politológus a DK árnyékkormányát is kifogásolta, amiért nem árnyékparlamentet alapítottak helyette, illetve az ellenzéket általánosságban is kritizálta, amiért a pártok még mindig nem alulról építkeznek, unalmas pártnyilatkozatok helyett nem fórumokat szerveznek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.