Hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával fogták el Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség megalapozott gyanúja szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy pénzért cserébe átadja nekik a tisztségét, írjaBlikk.

Az ajánlat szerint 30 millió forintért Agócs János lemondott volna posztjáról, és segítette volna az illetőt megválasztásában. 18 millió forint járt volna a lemondáskor, míg a fennmaradó 12 millió forintot 2022 decemberéig kellett volna átadni.

Agócs János Országos Roma Önkormányzat Korrupció
Az Öro Elnöke A Vád Szerint Pénzre Akarta Váltani Pozícióját / Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

A nyomozó ügyészség a tegnapi elfogást követően elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, illetve indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedés tárgyában a bíróság holnap dönt.

Országos Roma Önkormányzat Agócs János Börtön
Őrizetbe Vették A Hatóságok, De Tagadja A Vádakat / Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

Agócs tagadja a vádakat, és panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétele miatt. Ha bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet