Az eset a hajnali órákban történt a Pivdenmas gépgyártó üzem területén. A nemzeti gárdánál sorkatonai szolgálatát töltő 20 éves Artemij Rjabcsuk fegyverkiadás közben ismeretlen okból rálőtt katonatársaira Kalasnyikov gépkarabéllyal, majd elmenekült.

A halálos áldozatok között egy nő is van

Denisz Monasztirszkij belügyminiszter a Facebookon közölte, hogy őrizetbe vették a katonát. Kijelentette, hogy a törvény által kiszabható legszigorúbb büntetést fogja kapni – közölte a Bors.

Egyelőre nem tudni, hogy a katona miért követte el a tettét. A városban a tragédia után riadókészültségbe helyezték a rendőrséget és a nemzeti gárdát. A helyszínre utazott Mikola Balan, a nemzeti gárda parancsnoka. Az üzemet körbezárták a hatóságok, és amíg kutattak a szökött katonai után, civileket nem engedtek be a területére.

Nem volt pszichológiai megfigyelés alatt

Ruszlan Muzicsuk, a nemzeti gárda szóvivője azt mondta, hogy a katona tavaly ősz óta teljesített szolgálatot és korábban nem tapasztaltak nála mentális rendellenességet – nem is volt folyamatos pszichológiai megfigyelés alatt. Más értesülések szerint a sorkatona a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Izmajil városból származik, apa nélkül nőtt fel.

A katona feltehetően az őrszobában vette fel a gépkarabélyt és a lőszereket, ezután kezdett lövöldözni a helyiségben, ahol még körülbelül 22-en tartózkodtak. Két katona szaladt ki az utcára és riasztotta a rendőröket és a mentőket.
A tragikus esemény körülményeit az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) és a katonai ügyészség képviselői vizsgálják majd.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet