Követem Élet + Stílus Te milyen stílusú festmény lennél? Az AI Portraits valami...

Te milyen stílusú festmény lennél? Az AI Portraits valami egészen fantasztikus dolgot hozott létre

Promóció

Egy kattintással Rembrandt vagy akár Caravaggio stílusú festménnyé alakulnak fotóink. A festészet szerelmeseinek nagyszerű szórakozást nyújthat, és még tanulhatnak is belőle. Nézd meg, a te arcképedhez milyen festészeti stílus illik a leginkább!

Promóció
- Advertisement -

Egyre több acrképre specializálódott applikáció születik, amelyekkel megnézhetjük, bizonyos esetekben, például 30 év múlva hogyan néznénk ki. Ezek remek szórakozást jelenthetnek, de az AI Portraits ennél többet nyújt. Anno, amikor valaki önarcképet szeretett volna, hosszú órákat ült, hogy a festő élethűen adja vissza az illető vonásait. Napjainkban, amikor a szelfik meghódították az internetet, nehéz elképzelni, hogy milyenek lennénk, ha valaki megfestene minket.

Amikor a technika és a művészet találkozik / Fotó: Boing Boing

Az AI Portraits alkotói 45 000 15. századi portré segítségével fejlesztették ki az alkalmazást. Az ingyenes mobilapplikációkkal szemben a MIT-IBM Watson AI Lab találmánya el tudja dönteni, melyik stílus illik a legjobban az adott fényképhez. A csapat elmagyarázta, hogy az arc és a háttér részletei segítik hozzá az alkalmazást, hogy eldöntse, melyik műfajban hozza létre a festményt. Valamilyen szinten a színeket is megváltoztatja, de a stílus kiválasztása segít abban, hogy a múlt századhoz hasonló alkotás születhessen.

A Mona Lisa még sose volt ennyire ijesztő – köszönjük, Samsung

A Samsung orosz laboratóriumában Leonardo Da Vinci festményét sikeresen átalakították a mesterséges intelligencia segítségével. Marilyn Monroe és Albert Einstein után Mona Lisa arca is életre kelt, ami valljuk be, még a mesterséges intelligencia tudatában is kicsit ijesztően hat. Bár, ha a tudomány így folytatja, lassan természetes lesz, hogy a Szépművészeti Múzeumban ránk kacsintanak a festmények.

Azt is érdekes megfigyelni, hogy hiába töltünk fel mosolygós képet, az eredmény nem lesz ugyanolyan. Méghozzá azért, mert a múltban a nevetés vagy a mosoly nem volt jellemző a portréfestészetre. Az alkotók szerint a mesterséges intelligencia képtelensége a mosoly reprodukálására is tanít valamit a művészettörténelemről. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet kivitelezni, akkor sem, ha a legmagasabb szintű technikát hívjuk segítségül.

Készen állsz egy kis szórakozásra? Itt megnézheted, milyen stílusban festenék meg a fotódat.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3