Az egyetemnek sem mondta el, hogy hol lakik Aimée Le. Úgy fogalmazott: kettős életet élt, mert félt, hogy ha az emberek megtudják, hogy hajléktalan, az árthat a szakmai hírnevének.

Megtanult tüzet gyújtani

A hallgatóinak sem merte elmondani, hogy egy sátorban él, mert a kutatói és oktatói fizetéséből nem tudja biztosítani a lakhatását – mondta Aimée Le korábbi doktori hallgató a The Guardiannek.

Elmondása szerint utolsó mentsvárként döntött úgy, hogy sátorban fog lakni, miután a londoni Royal Holloway Egyetemen doktorandusz-képzésének harmadik évében rájött, olyan magasak az albérletárak, hogy egyszerűen nem tud lakbért fizetni a megkeresett pénzéből.

Megtudtam, hogy az egyetem közelében sátraznak tüntetők, ezért megjelentem én is a sátrammal, és megkérdeztem, hogy ott maradhatok-e, hogy ne legyek egyedül. És ez volt a következő két évem kezdete

– mesélte a brit hírportálnak. “Hideg volt. Egy kis egyszemélyes sátorban laktam, ami azt jelentette, hogy egy idő után felmelegedett. De voltak napok, amikor arra ébredtem, hogy a sátramat hó veszi körül. Amikor nem a doktorimat vagy más munkát csináltam, akkor megtanultam, hogyan kell fát vágni vagy tüzet gyújtani” – tette hozzá.

Aimée Le nem akarta elmondani a diákjainak, hol él

A könyveit a doktori irodában tárolta, és az egyetemen zuhanyozott. A szüleinek azt mondta, hogy egy “ökológiai farmon” lakik, és az egyetemnek sem árulta el, hogy hajléktalan.

Kapcsolódó cikk
Mint fogalmazott: kettős életet élt, mert félt, hogy ha az emberek megtudják, hogy hajléktalan, az árthat a szakmai hírnevének.

A diákoktól jó véleményeket kaptam. Egy szálloda halljában 300 dolgozatot javítottam ki. Még egy nemzetközi konferenciát is szerveztem. Nagyon magas színvonalon dolgoztam, és hihetetlenül koncentrált voltam

– árulta el Aimée Le. Azt is elmondta, hogy szerinte a diákok mindenhol azt feltételezik, hogy rendes szerződéssel rendelkező oktatók a doktoranduszok. Elmondta nekik, hogy ez nem így van, de úgy gondolta, túl messzire ment volna azzal, ha megosztotta volna velük, hogy az utcán él.
Az University and College Union szakszervezet szerint egyre rosszabb a helyzetük az alacsony bérezés és a bizonytalan szerződések miatt azoknak a fiatal akadémikusoknak, akik kétségbeesetten próbálják megvetni a lábukat a területen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet