A bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij egy külső kapcsolaton keresztül azt mondta, hogy „egy fogvatartottat, akinek nagy problémái vannak a személyes higiéniával” a cellájába helyeztek, hogy teszteljék.

A bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij egy sor Twitter-bejegyzésben árulta el december 12-én, hogy “pszichlógiai nyomást” próbálnak gyakorolni rá a börtönben azzal, hogy egy személyes higiénia-problémákkal küzdő foglyot helyeztek a cellájába, írja a DailyStar.

“Egy hajléktalant tettek a cellájába”, mert a tisztviselőknek nem sikerült megtörniük büntetőeljárással, amit Navalnij szerint a tisztviselők augusztus közepe óta többször is megpróbáltak.

Egy fogoly, akinek ebben az értelemben problémái vannak, azonnal elviselhetetlenné teszi az életedet. De minden a törvény szerint van. Erről számol be az adminisztráció örömteli és boldog mosollyal válaszul felháborodásomra

– magyarázta a politikus. 

Navalnij azt is állította, hogy új cellatársa kérelmet írt egy másik zárkába való áthelyezésre, de a büntetés-végrehajtási telep adminisztrációja megtagadta. A politikusnak “fenyegetésekkel, sikoltozásokkal és lelkiismereti nyomásgyakorlással” kellett meggyőznie cellatársát, hogy mosakodjon meg – jelentette Svoboda.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.