Láthatóan lenyűgözte a kelet-európai diktátorokat a magyar kormányfő teljesítménye.

Gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz újabb meggyőző fölényéhez Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök – olvasható az elnöki honlapon, amit a Népszava vett észre.

„Az újraválasztás fontos jele az emberek támogatásának és bizalmának a nemzeti érdekek védelme iránti elkötelezettségében, függetlenül attól, hogy milyen erős külső nyomás nehezedik országára” – ekképpen üdvözölte a Fidesz-KDNP győzelmét a belarusz elnök.
Itt megjegyezhetjük, ő már csak tudja, hiszen a 2020. augusztusi belarusz elnökválasztásról az EBESZ kimondta, hogy egyértelmű választási csalás történt.

Aljakszandr Lukasenka ezen hivatalosan 79,7 százalékot „szerzett”, majd az ezt követő tiltakozáshullámot véresen leverte, az ellenzék vezetője, Szvjatlana Cihanouszkaja azóta is száműzetésben él.

Kapcsolódó cikk

Lukasenka a magyar miniszterelnöknek szóló üdvözletében azt is közölte, örülnek, hogy „a jelenlegi nehéz körülmények között is” együtt tudnak dolgozni országaik „javáért”, és megsokszorozhatják a harminc éves diplomáciai kapcsolatok során megvalósult együttműködés pozitív példáit.

A belarusz elnök ezt követően jó egészséget és sok sikert kívánt a hatalmon maradó Orbán Viktornak, s jólétet a magyar népnek.
A magyar miniszterelnök még 2020. június elején utazott Fehéroroszországba. Orbán néhány fotót is megosztott az érkezéséről, illetve a találkozásról: a magyar miniszterelnököt népviseltbe öltözött hölgyek fogadták kezükben kaláccsal és egy csokor virággal.

Mint beszámoltunk róla ebben a cikkünkben, nemrégiben Vlagyimir Putyin orosz elnök is gratulált a magyar miniszterelnöknek, aki hasonlóan „nehéz nemzetközi helyzetről” szólt, s reményét fejezte ki a kétoldalú kapcsolatok további fejlődésére.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet