Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.
Persze, minden álláskereső számára más és más tényező a fontos, de azért a mai cikkünkben megpróbálunk felsorolni néhány olyan aspektust, amelyeket ha egy tízfokozatú skálán értékelünk, akkor könnyebben tudunk majd dönteni.

Munkaidő

Bár jócskán akadnak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy tovább bent maradjanak, de nem mindenkinek fűlik a foga a túlórához. Ezért mindenképpen kalkulálnunk kell azzal, hogy mennyit kell naponta dolgozni, és ebbe érdemes beleszámolni a munkába járásra fordított időt is.

Ha úgy látjuk, hogy belefér például az, hogy Egerből Mezőkövesdre ingázzunk, akkor az Egerállás oldalán meghirdetett mezőkövesdi állások listája elől sem szabad elzárkóznunk.

A főnök és a kollégák

„A céghez mész dolgozni, de a főnöködnek mondasz fel” – bár ez egy régi mondás, de rendkívül helytálló. Amikor ugyanis állást keresünk, akkor inkább a cégről szerzett információk alapján döntünk. Az idő múlásával azonban a munkahelyi élményeinket a leginkább a főnök fogja meghatározni.

Ezért is fontos, hogy az állásinterjú alkalmával ne csak arra figyeljünk, amit mond, hanem rögzítsük a gesztusait és az apró megnyilvánulásait is, hogy kialakíthassuk róla egy előzetes képet, ami a legtöbb esetben helyesnek bizonyul.

De mivel nem csupán a főnök személye meghatározó, így érdemes az állásinterjú során azt is felmérni, hogy kikkel fogunk együtt dolgozni.

Kilátások

Ha szeretnénk boldogok lenni a munkánkban, akkor az is egy fontos szempont, hogy az ajánlat mennyire illeszkedik a karrierterveinkbe. Mérlegelni kell, hogy azt fogjuk-e csinálni, ami a logikus következő lépés, vagy ez a lehetőség csak egy B-tervnek jó.

Továbbá nem árt arra is gondolnunk, hogy a munkánk hosszú távon tartogat-e előrelépési lehetőséget, és gyarapíthatjuk-e a szakmai tapasztalatainkat a cégnél.

Munkaszerződés

Mielőtt rábólintanánk a kérdéses állásajánlatra, tanácsos elkérni azt a sablont, amit a cég a munkaszerződésként használ, és átolvasni, hogy biztosan ne érjen minket semmilyen meglepetést.

Elég kellemetlen lehet ugyanis például, ha azután értesülünk a cég által alkalmazott versenytilalmi kikötésekről vagy a munkaviszony megszüntetése utáni időszakra vonatkozó szabályokról, miután aláírtuk a szerződést.

Juttatások

A cégek többsége a jó munkaerő bevonzása és megtartása érdekében gyakran egészíti ki a fizetést különböző juttatásokkal. Sok helyen például bérletet adnak a dolgozóknak, hogy elősegítsék a bejárást. Ha azonban mi autóval járunk, akkor ennek sok hasznát nem vesszük majd.

Ilyen esetben számunkra sokkal hasznosabb lehet, ha a cég olyan egészségbiztosítást kínál, amely lehetővé teszi, hogy ingyen járhassunk szakorvosi ellátásokra. Érdemes tehát ennél a pontnál azt mérlegelni, hogy a felkínált juttatások milyen értéket képviselnek a számunkra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.