Általában kellő figyelmet fordítunk a testünkre, amikor edzésről van szó, de elfelejtjük, hogy az arcizmainknak is szükségük lehet az edzésre.

És ez nem csak a határozott állkapocsvonal megszerzéséről szól – egy szakértő szerint ezek a gyakorlatok segíthetnek megelőzni a nyaki fájdalmakat, a fejfájást és az állkapocsfájdalmat. A Bright Side csapata 5 egyszerű, de hatékony gyakorlatot szedett össze, amelyek segítenek izomzatod tónusában, és határozottabb megjelenést kölcsönöz az állkapcsodnak.

1. Az állcsont-helyreállító

Allcsont.formalasa.allkapocs

A gyakorlat végrehajtása: Tedd a hüvelykujjaidat az állad alá, egymás mellé. Ezután enyhén nyomd lefelé az álladat, ezzel ellenállást keltve, és lassan csúsztasd hüvelykujjadat az állkapocs vonalán a füledhez.

Időtartam: Ismételd meg 10-szer.

Hatás: Ez a gyakorlat segít erősebbé és határozottabbá tenni az állkapcsot.

2. A megereszkedett áll gyakorlat

Allcsont.formalasa.allkapocs.2
A gyakorlat végrehajtása: Ülj egy asztalhoz, és tedd az ökleidet az állad és az állkapcsod alá. Tartsd a könyöködet az asztalon. Lassan és óvatosan próbáld kinyitni a szádat, miközben továbbra is nyomod felfelé az öklödet, ezzel ellenállást keltve. Tartsd egy kicsit, és engedd el.

Időtartam: Ismételd meg 10-szer, és csinálj 3 sorozatot.

Hatás: Ez a gyakorlat megdolgoztatja az áll alatti területet, tónusosabbá és formásabbá téve azt.

3. Az állfelhúzó gyakorlat

Allcsont.formalasa.allkapocs.3
A gyakorlat végrehajtása: Csukd be a szádat, és lassan told előre a mandibulát, emeld fel az alsó ajkadat. Érezd, ahogyan nyúlnak az izmok. Maradj ebben a helyzetben körülbelül 10 másodpercig, majd ismételd meg a gyakorlatot.

Időtartam: Végezz 3 sorozatot 15 ismétlésből.

Hatás: Ez a gyakorlat elősegíti az arcizmok megemelését az arc alsó részén.

4. A magánhangzó gyakorlat

Allcsont.formalasa.allkapocs.4

A gyakorlat végrehajtása: A cél az, hogy  a lehető legszélesebbre nyisd a szádat, az „O” és „E” betűket kimondva. Ügyelj arra, hogy artikulálj és vond be az izmaidat. Lehetőleg ne érintsd meg és ne mutasd meg a fogait.

Időtartam: Végezz 3 sorozatot 15 ismétlésből.

Hatás: Ez a gyakorlat tónusossá teszi a száj és az ajkak körüli izmokat.

5. A gallércsont biztonsági gyakorlat

Allcsont.formalasa.allkapocs.5

A gyakorlat végrehajtása: Tartsd a fejedet párhuzamosan a padlóval, finoman mozgasd hátra, hogy érezd az izmok összehúzódását, majd állítsd vissza a kiindulási helyzetbe.

Időtartam: Végezz 3 sorozatot 10 ismétléssel. Ha készen állsz, megpróbálhatsz hosszabb ideig ebben a helyzetben maradni.

Hatás: Ez a gyakorlat tökéletesen megmozgatja az áll alatti izmokat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.