Egy hétéves kisfiú, Dániel, kedden egy benzinkútnál, feltehetőleg mogyoróallergia miatt életét vesztette.

Szülinapi torta okozta

Mint beszámoltunk róla, tragédia történt kedden délután a IV. kerületi Fóti úton lévő MOL benzinkútnál. Az autóban fekvő 7 éves kisfiúhoz kellett orvosi segítséget hívni, mert nagyon rosszul volt, alig kapott levegőt – kijött a mogyoróallergiája.

A család panelházában mindenkit sokkolt a mosolygós, mindig udvarias gyermek halála. Közvetlen szomszédjuk, Tamás sem akarta elhinni, hogy mi történt Dániellel – mondta a Blikknek adott interjújában.

Az életműdíj talán azért fontos igazán, mert a híre a zenénket, az oláh cigány és ezzel együtt a magyar kultúrát olyan emberekhez is eljuttatja, akik erről korábban még csak nem is hallottak és nyitottá válnak iránta. Az elismerés talán más cigányegyütteseket is segíthet az előrejutásbansegíthet az előrejutásbansegíthet az

– mondta Péter Tamás.

Más családokat is megrázott a hír

A kisfiú halála rengeteg embert sokkolt, akik szintén küszködnek hasonló problémával. Horváthné Tóth-Kiss Viktória egy 3 és fél éves kislány édesanyja. Gyermeke, Veronika földimogyoró allergiában szenved.

“Összeszorult a torkom, amikor a kisfiú történetét meghallottam. A kislányomnak nagyon súlyos földimogyoró allergiája van, egy zacskó mogyorót tilos kinyitni mellette, mert a levegőben szálló földimogyoró szemcsék is képesek nála kiváltani az anafilaxiás sokkot, ami az életébe kerülhet” – nyilatkozta az anyuka.
Elmondta, hogy a földimogyoró allergia és a mogyoró allergiát gyakran összekeverik, pedig a kettő nem ugyanaz. Ők most az utóbbit is kivizsgáltatják, mert a saját bőrükön tapasztalták meg ezeknek a veszélyeit, a gyermekük majdnem a kezeik között halt meg.

Veronika a két éves születésnapja előtt egy héttel egy fél szem földimogyorót evett meg, majd odahozta a zacskót, hogy nem ízlik neki. Az események percek alatt felgyorsultak. Veronika viszketni kezdett, bedagadt az ajka és a szemei. Arra sem volt idő, hogy a mentőt megvárjuk vagy kórházba vigyük. Hívtam a gyermekorvost, aki azt tanácsolta, azonnal üljünk autóba

– mesélte történetüket az édesanya. Hozzátette, szerinte lélekjelenlétüknek és a 15 percen belüli ellátásnak köszönhetően nem történt tragédia.
Bár a TB nem támogatja, de méltányossági alapon kérhető a támogatás Epipen adrenalin injekcióra, ezt alapos vizsgálatok után az allergológián lehet kérni, az orvosnak is ki kell tölteni egy kérelmet amiben alátámasztja, hogy az adott betegnek igenis szüksége van erre.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet