Először érkezik Magyarországra napjaink egyik legkülönlegesebb elektronikus zenei producere, a brit Forest Swords. Szeptember 30-án egyszerre sötét és felemelő, okos ritmikai alapokra építkező kísérleti elektronikát hallhatunk a Dürer Kertben.

Forest Swords, azaz Matthew Barnes egyszemélyes produkciója jelenleg Európa legmenőbb klubjait járja legújabb, harmadik nagylemezével; Budapest előtt néhány nappal például a legendás berlini Berghainban lép fel.

Forest Swords
/ Fotó: A Forest Swords Hivatalos Weboldala

Intelligens ritmikai megoldások, álomszerű, sötét hangulatok, és a dobok átlagon felüli érzékkel való használata határozza meg Forest Swords instrumentális zenéjét. Downtempo, triphop és kísérleti alapokra épülő dalai folyamatosan változtak 2010-es debütáló nagylemeze óta, de bármit hallgatunk tőle, sajátos álomvilágba repít el minket.

A Pitchfork egyenesen a szellemek égbe merengős temetkezési menetekéntjellemezte a zenéjét.

A grafikusból lett zenei producernek a mai napig fontos inspirációt jelent a képzőművészet és a dizájn. Az innen merített inspirációkat nem csak a zenéhez használja fel, minden koncertjét gondosan megtervezett látványelemek követik végig. Vizuális érzékenységére jó példa az augusztusban megjelent, Raw Language című dalára forgatott videoklipje is.

Forest Swords – Raw Language (Official Video)

Taken from ‘Compassion’, out now via Ninja Tune: http://forestswords.lnk.to/compassion Listen to Forest Swords on Spotify – https://tinyurl.com/FS-spotify Wa…

Legújabb, Compassion című albumáról olyan neves zenei blogok írtak elismerően, mint a Resident Advisor, a Pitchfork, a The AV Club vagy a Tiny Mixtapes. Most először a budapesti közönségnek is lehetősége nyílik élőben átélni Forest Swords sötét és felemelő álomvilágát.

Facebook-esemény:   ITT  

Időpont: 2017. szeptember 30. — 19 órától

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: 4. 000 HUF elővételben, 4. 500 HUF helyszínen

Jegyigénylés:   ITT  

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet