Jean-Pierre Jeunet ál-dokumentumfilmet készít az Amélie csodálatos életéről

A 2001-es ikonikus romantikus komédia, az Amélie csodálatos élete rendezője bejelentette, hogy ál-dokumentumfilmet készít a film készítésének folyamatairól, írja a Dazeddigital.

Jean-Pierre Jeunet egy interjúban jelentette be az ál-dokumentumfilm érkezését. Elmondása alapján egy vicces, olcsón elkészíthető alkotásra számíthatunk. Olyasmi komédiát visz a képernyőkre, mint Peter Jackson Forgotten Silvere.

Musical készült az Amelie csodálatos élete című film alapján

Az Amélie csodálatos élete filmsikere miatt magasak az elvárások a musicallel kapcsolatban. – nyilatkozta Michael Fentiman, a darab rendezője. Ez a produkció tulajdonképpen két eredetivel is verseng, hiszen Craig Lucas, Daniel Messé és Nathan Tysen zenés adaptációját már bemutatták az Egyesült Államokban. És most jelentősen átdolgozva kerül színpadra az Egyesült Királyságban is, írja a The Guardian .

A rendező arról is beszélt, hogy miért nem szeretne folytatást a nagysikerű Amélie csodálatos élete filmhez. Sokan megkörnyékezték már, hogy szívesen alakítanák sorozattá a filmjét, de Jeunet szerint ez egyáltalán nem jó ötlet. Más lenne a színésznő, más lenne a költségvetés és Párizs sem ugyanaz már, mint akkor volt.

Az ál-dokumentumfilm nem az egyetlen projekt, amin Jeunet dolgozik: elárulta, egy science-fiction animáción ügyködik. Bár nem árult el részleteket, annyi biztos, hogy egy Laurent Witz-el közös kollaborációról van szó. Laurent Witz az Oscar-díjas animációs rövidfilm, a Mr. Hublot forgatókönyvéért felelős, így izgatottan várhatjuk a közös munka gyümölcsét.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból