Putyin közeli politikai szövetségese és tartalékos tábornok, Andrej Guruljov azt kérte, hogy Londont sújtsák elsőként a harmadik világháborúban az atomfegyverekkel, mert "a világot fenyegető veszély az angolszászoktól származik".

Az állami tévé 1-es csatornáján Andrej Guruljov azt mondta, hogy nincs más módja annak, hogy megakadályozzák a Lengyelország és Litvánia közé szorult enklávé blokádját a Balti-part mentén, Moszkvától körülbelül 780 mérföldre, mint a NATO balti államainak megszállása, írja a DailyStar.

Egy ilyen lépés kiváltaná a NATO ötödik záradékát, és valószínűleg a harmadik világháborút. Az ötödik szakasz előírja, hogy ha egy NATO-szövetséges fegyveres támadás áldozata lesz, a Szövetség minden egyes tagja ezt az erőszakos cselekményt minden tag elleni fegyveres támadásnak tekinti.

Biztosan nem Varsóból, Párizsból vagy Berlinből indulunk ki. Az első találat London lesz. Kristálytiszta, hogy a világot fenyegető veszély az angolszászoktól származik

– mondta.

Guruljov felvázolt egy tervet, miszerint a NATO ellen beavatkozás során megsemmisítenék az ellesnéges műholdakat, mérsékelnék a rakétarendszereket és elvágnák Nyugatot az áramellátástól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk