A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour élő közvetítésben kérte a nézők anyagi támogatását a MoMA divattörténeti kiállításának és az amerikai divatipar fiatal tehetségeinek javára.

Ha május első hétfője, akkor Met Gála

A divatipar lett az egyik nagy vesztese a koronavírus-járványnak, Anna Wintour pedig, a szektor egyik legbefolyásosabb személyiségéhez méltóan, többször hallatta is a hangját a vészhelyzet kapcsán. Nemrég Trump elnök tevékenységét kritizálta, majd azon töprengett, milyen lesz a világ a járvány után, illetve az amerikai divatipar segélyprogramjának kidolgozásában is részt vett.

Anna Wintour Vogue Met 2020
Anna Wintour, A Vogue Főszerkesztője A 2020-As Met Gálán / Fotó: A Vogue Hivatalos Youtube-Csatornája

Most pedig a divatvilág legnagyobb eseményének, a Met Gálának karanténverzióját vezényelte le a YouTube-on az esemény egyik főszervezőjeként. Anna Wintouron nem múlt tehát, hogy május első hétfője a pompázatos ruhaköltemények hiányában is a divatról és a Met Gáláról szóljon.

Már a legnagyobb olasz divatházak is beálltak maszkokat készíteni

Manapság a koronavírus elleni védőfelszerelésekből van a legnagyobb hiány a világon. Gyakran még a frontvonalban dolgozó orvosoknak és ápolószemélyzetnek sincs megfelelő felszerelése, vagy nagyon kell spórolniuk a szűkös készletekkel. Nem csoda tehát, hogy a hatóságok minden követ megmozgatnak, hogy el tudják látni a kórházi dolgozókat a szükséges védelemmel.

A Vogue főszerkesztője még márciusban bejelentette, hogy az idei gálaestet, amelyet május 4-én tartottak volna, határozatlan időre elhalasztják a világjárvány miatt, írja a Standard.

Annak ellenére, hogy a vörösszőnyeges rendezvényt, amelyen a hagyományok szerint a filmipar, a zenei- és a divatvilág A-listás csillagai vesznek részt, idén elnapolták, a divatmagazin YouTube-csatornájának élő adásában azért néhány sztárvendég tiszteletét tette.

Először egy rövid összefoglalót láthattunk a Met Gála színes történetéről, majd Wintour szólt a közönséghez – még a legendás napszemüvegét is levette.

Everything You Need to Know About the Met Gala | Vogue

The Met Gala showcases the most amazing fashion in the world, worn by global superstars across fashion, culture, sports and much more. It has been called the…

„Május első hétfőjén eddig mindig a Metropolitan Museum of Art lépcsőjén fogadtam a Costum Institute gálájára érkező vendégeket. Ám ez most a megpróbáltatások és a gyász időszaka milliók számára, amihez képest egy parti elhalasztása igazán semmiség” – kezdte mondandóját Wintour. Majd rátért arra, hogy lapja, a Vogue támogatja a múzeum divatintézetét és az A Common Thread alapítványt, amelyet a divatipar talpra állítására hoztak létre. A nézőket is megkérte, hogy aki teheti, támogassa anyagilag a jótékonysági kezdeményezéseket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha majd sokkal erősebben hagyjuk magunk mögött ezt a világjárványt, azután sokkal jobban oda kell figyelnünk egymásra[/perfectpullquote]

– tette hozzá.

Ha Met Gála, akkor Florence Welch

Ezután Wintour a Florence + the Machine énekesnőjét, Florence Welch-et konferálta fel. Welch a gála egyik rendszeres résztvevője és fellépője volt 2011 óta.

Anna Wintour Addresses the Met Gala and Florence + The Machine Performs | Vogue

Vogue editor in chief Anna Wintour addresses the Met Gala and Florence + The Machine perform and acoustic version of the song “You’ve Got the Love.” Vogue wi…

„Florence elárulta, hogy élete legkülönlegesebb pillanatainak számítanak az itteni fellépései. Nagyon meghatódtam és hálás vagyok, hogy elfogadta a meghívásunkat” – folytatta Wintour.

A New York-i Metropolitan Museumban álltják ki a magyar herceg csodaautomatáját

Drágaköves óráktól a festett zenélő dobozokig számos Esterházy-kincs látható lesz a New York-i Metropolitan Museum őszi kiállításán. Az egyik legérdekesebb az aranyozott ezüst szekér. Három kulccsal kellett felhúzni, írja az tudósítója. Ezt követően a jármű elndul harangozva. A szerecsenek, szarvasok, majmok mozgásba lendülnek, írja a tudósító, ráadásul “a bor istene is öltögetni kezdi a nyelvét, forgatni a szemét és emelgetni a poharát”.

Welch álomszép, pezsgőszínű ruhában egy nagyon menő mintával kitapétázott háttér előtt adta elő a You’ve Got The Love című dalt. Aztán Cardi B konferálta fel a Louis Vuitton férfidivat-részlegének művészeti igazgatóját, és egyben az Off-White alapítóját, Virgil Abloh-t, aki többek között Michael Jackson és David Bowie számait keverte egy dj-pulton.

Over the past week, #MetGalaChallenge participants recreated their favorite past #MetGala looks, DIY’ing their own ensembles that are worthy of their very own paparazzi flashbulbs. It was no easy feat, considering how many stores are closed. Here, we are highlighting some of our favorites; tap the link in our bio to see more inventive #MetGalaChallenge ensembles.

No Description

Alapítása, 1948 óta a Met Gála adománygyűjtő esemény is egyben a Metropolitan Museum of Art Divattörténeti Intézetének javára. Az idei Az időről: meddig tart a divat? című divattörténeti kiállítást is el kellett halasztani, de Wintour azt mondta, reméli, októberben megnyithat – áprilisban a Naomi Campbellel készített videóinterjúban is kifejezte ezt a reményét.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet