Oroszország blokkolja a Twittert, az Anonymous hackercsoport pedig meghekkelte az orosz tévéket: Egy csomó csatornán nem megy más, mint az ukrán himnusz.

Más nemzetközi konfliktusoknál is felbukkantak már

Az Anonymous hackercsoport Twitter oldalán az áll, hogy lehet, hogy Oroszország bombákat használ ártatlan emberek ellen, de az Anonymous meg lézert használ az orosz kormányzati webhelyek megölésére.

Számos oroszországi kormányzati webhely, köztük a Kreml, az Állami Duma és a Védelmi Minisztérium rendszere is támadás alatt van. Az Anonymous által lekapcsolt vagy lelassított weboldalak közé tartozik még az orosz kormány, a védelmi minisztérium és a Russia Today nevű angol nyelvű propaganda-hírportál honlapja is, ám mára ezek visszaálltak – írta a Noizz.

Twitter hozzáférésük sincs az oroszoknak

A következő videón az szerepel, ahogy egy felhasználó az orosz állami tévét mutatja, amelyen ukrán zene és szimbólumok látszanak, gyaníthatóan annak következményeként, hogy az Anonymous kiberháborút indított Oroszország ellen.

Eközben Oroszország blokkolja az állampolgárok Twitterhez való hozzáférését, és szinte csak VPN-szolgáltatókon keresztül lehet elérni a közösségi oldalt, amelyen rengeteg felvétel kering a jelenleg zajló véres háború valódi, az orosz állami médiában nem mutogatott arcáról. A Twitter is megerősítette a korlátozás hírét és azt írták, dolgoznak azon, hogy az oroszok számára ismét teljes körűen elérhető lehessen a szolgáltatás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.