Súlyos alultápláltság következtében halt meg egy nő, aki több éven át evészavarban szenvedett, miután egy „adminisztrációs hiba” minden támogatás nélkül hagyta a bezárások alatt.

A nő BMI-je mindössze 12,5 volt

A 44 éves Louise Cooper-t holtan találták a hálószobájában, miután egy barátja, aki épp a bevásárlás kereste fel, nem kapott választ, amikor becsengetett, így betörte a bejárati ajtót. Ekkor Louise BMI-je (testtömeg index) mindössze 12,5 volt. A 18,5 alatti BMI felnőtteknél alultápláltnak számít és minden 15 alatti pontszám extrém anorexiának minősül – írta meg a Daily Star.

Korábban anorexia miatt volt kórházban, ahonnan Louise-t egy klinikai pszichológushoz, majd a blackpooli háziorvosi rendelőjéhez irányították. A háziorvost felkérték, hogy figyelje Louise-t a bezárások miatt – de egy „adminisztratív probléma” miatt, soha nem kapta meg a szükséges és létfontosságú támogatást.

Nem kapta meg a szükséges megfigyelést

A vezető halottkém, Alan Wilson jelentést küldött a jövőbeli halálesetek megelőzéséről az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztériumnak, valamint Gillian Keegan képviselőnek, miután meghallotta, hogy Cooper-t nem figyelték egészségügyi szakemberek.

“Louise tudta, hogy a klinikai pszichológus, akivel több évig dolgozott, szülési szabadságra fog menni. Nem akart együtt dolgozni az Eating Disorder Service csapatának többi tagjával. Azzal a feltétellel bocsátották el, hogy a háziorvosa folyamatosan figyelemmel kíséri” – mondta Alan.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet