A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Nyíregyházi Törvényszéken.

Körözés alatt is állt ráadásul

2021 szeptemberében egy nyírségi településen jelentek meg a rendőrök, akiket családi veszekedés miatt riasztottak. Intézkedés során a megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben, ezért előállítás céljából meg akarták bilincselni. A vádirat szerint az intézkedést a férfi testvére erőszakkal megakadályozta, a rendőrök és fivére közé állt, aki így el tudott menekülni a helyszínről – írta az ügyészség.hu.

A 24 éves elkövető ezután az udvaron magához vett egy 175 centiméter hosszúságú ásót, majd azzal a rendőrök felé támadólag megindulva, megöléssel fenyegette őket, és a szolgálati gépkocsiban is kárt akart tenni. 

Apja vette ki kezéből az ásót

A rendőrök eközben többször eredménytelenül szólították fel a férfit, hogy hagyjon fel az erőszakos magatartással, – akinek végül az apja vette ki az ásót a kezéből –, majd testvéréhez hasonlóan elmenekült. Ők még szökésben vannak.

A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre. Az elkövető terhére rótt bűncselekmények – a halmazati büntetés kiszabás szabályaira figyelemmel – 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendőek.

Mosonmagyaróváron is elszabadult egy baráti találkozó, amikor egy baráti összejövetelen néhányan összeszólalkoztak. A veszekedés egyik résztvevője a vita során, a ház udvarán elővette riasztópisztolyát és legalább háromszor elsütötte azt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.