Nézem Film Ausztrália áttörő technikával tartaná fenn a nemi egyenlőséget a...

Ausztrália áttörő technikával tartaná fenn a nemi egyenlőséget a filmiparban

Promóció

Egy új statisztikai indikátorral biztosítja Ausztrália a nemek egyforma arányú megjelenését a filmiparban, írja a VarietyA Key Performance Indikátorral a főszerep- és munkakörök férfi és nő közti 50-50%-os felosztását tartja fenn.

Promóció
- Advertisement -

Screen Australia, az ausztrál filmhatóság még 2015-ben indította el a KPI-t. A Key Performance Indicator a kulcsszerepek és munkakörök nemek közötti felosztását felügyeli. Az elmúlt három év statisztikái szerint 56%-os volt az arány a nők javára. A hosszútávú mutatót mostantól 50%-os rátán tartják a kontinensen.

“Nő vagyok.” / Fotó: Westend Films

A filmhatóság szerint a főbb, kreatív szerepkörök (producer, író, rendező) felét nőknek kell betölteniük minden projektben a következő három évben. A pontos létszámot 2020 augusztásig határozzák meg. A mutatót a Gender Matters Alapítvány kezdeményezésére vezette be a Screen Australia.

Top 5 művész, akik alapjaiban értelmezik újra a gender fogalmát / ContextUs

A kiállítás túlmutat olyan binárisokon, mint a “férfi” vagy “nő”, leginkább a gendert helyezi faji, osztálybeli, szexuális, fogyatékossággal élő kontextusok kereszttüzébe. A művészek az általuk választott eszközökkel próbálnak nem csak a genderről magáról alkotást készíteni, hanem arról, hogy az hogyan építheti vagy rombolhatja le a kultúrát.

A közelmúltban több női ausztrál filmkészítő munkája is megjelent fesztiválokon és mozikban. Ilyen a Jennifer Kent által rendezett The NightingaleRachel Griffiths Ride Like a Girl címűje vagy a Babyteeth Shannon Murphy-től. Sorozatok esetében sincs kevesebb nő a láthatáron. A nyolcadik évadát élő Wentworth, a nők börtöne kulcsalkotói közt is nők vannak.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3