Szolnokon akart kocsikázni a gyanúsított, ezért elvágta három gépjármű vezetékeit, de beindítani nem sikerült az autókat. A mozgalmas éjszaka után az autótolvaj egyszerűen elaludt az egyik megrongált járműben.

Elaludt az egyik ellopott autóban

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. Mint elpanaszolta, egy ismeretlen a parkolóban hagyott gépkocsiját október 1-jén 19 óra és október 2-án 1 óra között kinyitotta, és matatni kezdett ott. A tettes a műszerfalat is kibontotta, a kesztyűtartót kitörte, és onnan két elektromos szerszámgépet tulajdonított el, írja a police.hu.

Hamarosan két újabb bejelentés futott be a rendőrségre. Az egyik panaszos elmondta, hogy 2021. október 2-ra virradóra a közterületi parkolóban álló járművének ablakát ismeretlen személy betörte, de a megszólaló riasztó miatt a férfi elmenekült a helyszínről.

A másik bejelentés adatai szerint egy szolnoki telephelyen álló két jármű ablakait betörte, a kormánykerék alatti burkolatokat letörte, a vezetékeket pedig kihúzta és elvágta. 

Az egyik bejelentő azonban az egyik járműben alvó feltételezett elkövetőről is beszámolt, aki a hátsó ülésen szundikált egy vékony pólóban.

A helyszínre kiérkező rendőrök elszámoltatták az ébredező férfit, aki nyomozói kérdésre rögtön beismerte cselekményeit.

Mint a filmkben

Az egyenruhások előállították a 44 éves férfit a Szolnoki Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Mint elmondta a férfi, hogy aznap éjszaka kocsikázni támadt kedve, ezért törte be a járművek ablakait, de beindítani egyik autót sem tudta. Bár vezetői engedéllyel sosem rendelkezett. Az első alkalommal kinyitott gépkocsiban aludt egy keveset, akkor a kabátját hagyta ott az utastérben, a másodjára megrongált autóban pedig a pulóverjét felejtette a helyszínen, a harmadik esetnél pedig ismét elaludt az egyik járműben.

Elmondta továbbá, hogy az eltulajdonított tárgyakat az egyik felüljárónál helyezte el, azonban kutatás során a szerszámgépeket már nem találták ott a rendőrök.
Szolnok Autotolvaj Elaludt
Az Elfogott Autótolvaj / Fotó: Police.hu
A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és kezdeményezik letartóztatásra indítványozását. A Szolnoki Rendőrkapitányság többrendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat nyomozást.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet