Az adidas a 30 évvel ezelőtti acid house előtt tiszteleg legújabb kollekciójával

1988 nyarán végigsöpört az Egyesült Királyságon az acid house láz. Ahogy közeledett az ősz, úgy kényszerült a mozgalom négy fal közé. A rave-elők elhagyatott raktár épületekbe szivárogtak be országszerte, hogy az év végével átbulizzák magukat 1989-be. Ennek az “acid télnek” a 30. évfordulóját ünnepli most az adidas.

Nemrég arról számoltunk be, hogy dokumentumfilm készül a ’80-as és ’90-es évek Egyesült Királyságának rave kultúrájáról. A Pride ihlette cipők után most az adidas is visszament az időben 30 évet, hogy ihletet merítsen új kollekciójához. Az 1980-as évek közepétől hódító tornacipők update-elt verzióban térnek vissza innovatív technológiájú anyagokkal. A 2018 őszi-téli kollekció archív nyomatokkal és finom részletekkel értelmezi újra a pulcsikat, tréningruhákat és anorákokat.

Az adidas Spezial kollekció mellett Nick Griffiths filmje is szerdán debütált. A rövid videóban egy csapat fiút látni buliba indulni, mindannyian az adidas őszi-téli darabjait viselik.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Az eseményeket Tony Kreft narrálja, aki maga is a blackburni rave szcéna szerves részét képezte, és több legendás raktárbulit szervezett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Olyan érzés volt, hogy tartozol valahová, van értelme a dolgoknak és alapvetően a szeretetről szólt, sok szeretetről. Boldog vagyok, hogy ott lehettem. Boldog vagyok, hogy az életem része volt. Ez egy olyan dolog, ami örökre az enyém   [/perfectpullquote]

– magyarázza Kreft.

A fotókat pedig Kevin Cummins lőtte. Cummins a rave színtér szintén jelentős figurája volt, mindenkit lefényképezett, többek között a Joy Divisiont és a New Ordert, a Happy Mondays-t és a The Stone Roses-t.   

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból