Az Álom doktor és az Az után újabb Stephen King-film készül a The Jaunt című novella alapján Andy Muschietti, az Az rendezője, írja a Joblo.

Az utóbbi évek filmes termése között jó pár Stephen King-adaptációt találni: Kedvencek temetője, Az, Az – Második fejezet, vagy a hamarosan bemutatásra kerülő Álom doktor. A rajongók megnyugodhatnak, hiszen a King-filmek sora tovább bővül.

Stephen King The Jaunt
Stephen King / Fotó: Le Devoir

Mielőtt Andy Muschietti szerződött volna az Az első és második részének rendezésére 2015-ben, már egy Stephen King-adaptáción dolgozott. A Jaunt című novella alapján készülő filmterv négy év után újabb lendületet kap.

Vérfagyasztó előzetes készült a Ragyogás folytatásához, az Álom doktorhoz

A Mike Flanagan rendezésében készülő horror 40 évvel az eredeti film története után veszi fel a fonalat. Végeleges előzetest kapott Stanley Kubrick-klasszikus, a Ragyogás című pszichológiai horror folytatása, az Álom doktor. Az film a Stephen King által írt, azonos című regény alapján készült.

Muschietti elárulta, hogy a The Jaunt fejlesztése Brad Pitt produkciós cégénél a Plan B-nél folyik.

A Jaunt című írás Stephen King Csontkollekció című novelláskötetében jelenet meg, amelyben a már több ízben megfilmesítésre került, A köd sztorija is olvasható.

A jaunt egy a 24. században használatos teleportálási technika, amelyet egy család a Marsra utazása alkalmával használ. Az eljárás mellékhatásaként a felhasználó borzalmas dolgokat él át az elméjében.

Jaunt Stephen King
A Jaunt / Kép: Horror News

Muschietti szerint a novella alapötlete megfilmesítésre termett, mivel az Az-filmek estében már bizonyította, hogy van érzéke a King-adaptációkhoz, ezért joggal bízhatunk benne, hogy a The Jaunt esetében is sikert arat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet