Az Ivan and the Parazol elárulta, idén jön az új album

2020 végére ígére az ötödik stúdióalbumukat az Ivan and the Parazol, akiknek tagjai magyar nyelvű dalt is megjelentetett Néha kevés, néha több címmel.

Balla Máté, a gitáros esküvőjére készült a magyar nyelvű dal

A Pesti Hírlapnak adott interjút Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol zenekar frontembere. Az apropó egy magyar nyelvű dal, a Néha kevés, néha több volt, ami eredetileg a gitáros, Balla Máté esküvőjére készült.

ivan and the parazol uj album neha tobb neha kevesebb vitaris ivan
Ivan and the Parazol / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

Mint mondta Vitáris Iván, régen kacérkodnak a gondolattal, hogy egy teljes magyar nyelvű nagylemezt adjanak ki a kezeik közül. A Néha kevés, néha több egyébként nem korrelál a zenekar már megszokott stílusával. A frontember szerint viszont épp ettől különleges a “népzenei elemeket is magában hordozó, keserédesnek tűnő, mégis boldog dal.”

IVAN & THE PARAZOL – NÉHA KEVÉS, NÉHA TÖBB (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Zene: Ivan & The Parazol feat. Agócs Márton (Aurevoir) Rendező: Hartung Attila Koncepció: Hartung Attila, M. Deák Kristóf Operatőr: M. Deák Kristóf Producer:…

A számban Agócs Márton is közreműködik ír buzukin az Aurevoir zenekarból.

s mikor jön az új album?

Vitáris azt is elmondta a Pesti Hírlapnak, hogy idén végén jöhet az ötödik stúdióalbum. Mint mondta, annyira sok idő eltelt a The All Right Nows és az Exotic Post Traumatic között, hogy inkább szeretnének visszatérni a gyakori lemezkiadáshoz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Persze kényszerpihenő volt, de úgy érzem, most megint van bennünk egy óriás teremtő energia, ami csak tol előre, és ontja magából a dalokat[/perfectpullquote]

– mondta Vitáris.

Skizofrén hangulatot tükröz az Ivan and The Parazol legújabb albuma

“Fontos volt, hogy már a lemez címével kifejezzük azt a kettősséget, ami bennünk van. Egyszerre mosolygós és szomorkodós az album” – mondta Vitáris Iván, a zenekar frontembere. A korong március 22-én jelenik meg a holland Butler Records gondozásában, a hazai bemutató május 3-án lesz az Akvárium Klubban.

A zenekar egyébként igyekszik a külföldi jelenlétetét is hangsúlyossá tenni. A lemezbemutató turnéjuk apropóján Prágában, Párizsban, Amszterdamban és Oroszországban is koncerteztek. Nyáron pedig Csehország egyik legnagyobb fesztiválján, az Ostraván lépnek fel. Sőt, tavasszal a holland DeWolff zenekar előtt lépnek fel.

Többek között ez is közrejátszott abban, hogy a tartja 5. helyét a legexportképesebb magyar bandák listáján.

Tavaly egyébként a Magyarországon koncertet adó Deep Purple előzenekaraként lépett színpadra az Ivan and the Parazol.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból