Halálra rémült a pár, amikor megtudták, milyen házat vettek

Őrültek háza van az amerikai ingatlanpiacon, ezért rögtön ugrott egy pár, amikor eléjük került a lehetőség. Nem sokkal később már azt keresgélték, hogyan lehetne kihátrálni a vásárlásból, de akkor már késő volt.

Nem kerestek rá a környékre

Danielle Witt és a párja, Ben Rockey-Harris régóta szerettek volna elköltözni. Bár tudták, hogy jelenleg szinte lehetetlen megfizethető áron ingatlanhoz jutni, folyamatosan próbálkoztak, és közben olyan jeleneteknek voltak tanúi, amikor a vevőjelöltek kis híján összeverekedtek egy eladásra kínált házban.

Ezért aztán, amikor rábukkantak egy barátságos áron kínált házra a marylandi Cottage Cityben, nem messze Washington D.C.-től, két kézzel kaptak a lehetőség után. A vásárlás másnapján tudták meg, hogy azt a házat vették meg, melyben Az ördögűző című horrorfilmet ihlető események zajlottak. Történetükről az NPR közszolgálati rádiónak meséltek.

Danielle Witt azt mondta, természetesen nem az ismeretlenbe ugrottak fejest. Rengeteg dolognak nézett utána, mielőtt aláírták a szerződést, még azt a céget is lenyomozta, amelyik a hátsó teraszt építette, ellenőrizte az engedélyeket, és úgy találta, a háznak nincsenek rejtett hibái.

Egyetlen dologra nem keresett rá, a környékre és a város történetére. Azt mondta azért mert, nem akart idejekorán beleszeretni a házba.

Az ördögűző valós eseményeken alapul

Az üzlet megkötése után, Witt azonnal rákeresett a városra. Rocky-Harris azt mondta, csak arra kapta fel a fejét, hogy a barátnője a számítógép előtt ülve sikítozik. Danielle Witt azt tudta meg, hogy az új házukban játszódtak le annak idején azok az események, melyek Az ördögűző című horrort ihlették.

Cottage Citiyben, 1949-ben egy 14 éves fiút állítólag megszállt egy démon. A beszámolók szerint a ház szobáiban iszonyúan lehűlt a levegő, bútorok borultak fel minden ok nélkül, ezért papot hívtak, aki ördögűzést hajtott végre. Évtizedekkel később egy William Peter Blatty nevű egyetemista hallott a sztoriról, és írt belőle egy regényt. Két évvel később, 1973-ban mozikba került a könyvet feldolgozó, legendás horrorfilm.

Witt és Rockey-Harris addig nem is sejtették, hogy film valós eseményeken alapul. A nő nevetve mesélte, az első gondolata az volt, hogy ez a jelenlegi piaci körülmények között is alaposan megtépázza majd az új otthonuk értékét. Próbált kiskaput találni, amivel esetleg visszatáncolhattak volna az üzlettől, de nem volt rá lehetőségük.

Ha már így járt, Witt tovább kutatott a témában, és arra jutott, hogy nincs ok az aggodalomra.

A démonok nem helyekhez, hanem emberekhez kapcsolódnak

– mondta.

Witt egyébként elismerte, kissé nevetséges ilyesmit kimondani, de megnyugtatja, hogy a kutatásai során feltárt információkból az derült ki, hogy a démonok nem ragaszkodnak házakhoz, így egy nekik ugyanannyi esélyük van egy démon megjelenéséra, mint a világ bármelyik háztulajdonosának.

Rockey-Harris is igyekszik inkább a történet jó oldalált nézni. Már eltervezte, hogy a halloweenre szerez magának egy katolikus papa jelmezt, és kirak egy hangszórót a kertbe, melyből folyamatosan Az ördögűző zenéje hallatszik majd.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk