Emlékeztek, hogy a minap milyen bájos üzenet feszített az üzenőfal tetején a Facebookon? Nem csak Zuckerberg mosolyogtatott meg aznap kedves üzenetével, hogy a ma lányai a jövő vezetői, hanem az UNICEF is.

Hirdetés

A lánygyermekek ötödik világnapja alkalmából Beyoncé Freedom című számát lypsincelik el kislányok a világ minden tájáról. 

Tweetjében az UNICEF felhívta figyelmünket arra, hogy milyen fontos olyan jövőt teremteni, ahol a lányok nincsenek veszélyben, hogy félelemtől és erőszaktól mentes életet tudjanak élni. 

Az, hogy a lányok biztonságára nagy erőt fektetünk, mindannyiunk érdeke, hiszen így egy virágzóbb és boldogabb életet tudunk majd  teremteni az ő segítségükkel

Az idei év szlogenje is EmPOWER girls: Before, during and after conflict alatt fut. Minden ötödik percben egy lány erőszak áldozataként veszti életét a világon. Négyből egy lány gyermekként házasodik meg, 63 millió lány megcsonkított nemi szervvel él a világon. A lányok kétszer annyi eséllyel lesznek HIV fertőzöttek. Az Unicef videója nem csak egy heppi Beyoncé dalocska, hanem komolyan hívja fel a figyelmünket arra, hogy nem lehet annyira kicsi egy ember, hogy ne halljuk meg a segélykiáltását. 

Hirdetés