Az Unicef videójában mindenki Beyoncéval ünnepli a Nemzetközi Lánygyermekek Világnapját

Emlékeztek, hogy a minap milyen bájos üzenet feszített az üzenőfal tetején a Facebookon? Nem csak Zuckerberg mosolyogtatott meg aznap kedves üzenetével, hogy a ma lányai a jövő vezetői, hanem az UNICEF is.

A lánygyermekek ötödik világnapja alkalmából Beyoncé Freedom című számát lypsincelik el kislányok a világ minden tájáról. 

No Title

❤️ this @Beyonce song for #DayoftheGirl! What is freedom for girls to you? We’ll go 1st. #FreedomForGirls is living w/o fear of violence. pic.twitter.com/0bIDHtjI4K

Tweetjében az UNICEF felhívta figyelmünket arra, hogy milyen fontos olyan jövőt teremteni, ahol a lányok nincsenek veszélyben, hogy félelemtől és erőszaktól mentes életet tudjanak élni. 

Az, hogy a lányok biztonságára nagy erőt fektetünk, mindannyiunk érdeke, hiszen így egy virágzóbb és boldogabb életet tudunk majd  teremteni az ő segítségükkel

Az idei év szlogenje is EmPOWER girls: Before, during and after conflict alatt fut. Minden ötödik percben egy lány erőszak áldozataként veszti életét a világon. Négyből egy lány gyermekként házasodik meg, 63 millió lány megcsonkított nemi szervvel él a világon. A lányok kétszer annyi eséllyel lesznek HIV fertőzöttek. Az Unicef videója nem csak egy heppi Beyoncé dalocska, hanem komolyan hívja fel a figyelmünket arra, hogy nem lehet annyira kicsi egy ember, hogy ne halljuk meg a segélykiáltását. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk