Bálint gazda koronavírus-fertőzésben halhatott meg

Bálint György a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, felesége pedig karanténköteles emiatt – mondta a Blikknek Bálint gazda özvegyének egy közeli hozzátartozója.

Két negatív, egy pozitív teszt

A lap azt írja, hogy négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint Györgyöt, mindenki Bálint gazdáját, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye.

balint gazda koronavirus
Bálint György, mindenki Bálint gazdája / Fotó: Somogyi Tibor

Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

Megvárják a temetéssel a vesztegzárt

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen a kertész-író a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, kora miatt vigyázott rá a család.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra.

Bálint tavaly ünnepelte 100. életévét, amelynek apropóján kiadta utolsó kötetét Bálint gazda (sic!) a százéves kertész címmel, recenziónkat itt olvashatod róla.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból