Banksy új munkája a légszennyezésre hívja fel a figyelmet

Egy dél-walesi garázs két falán jelent meg Banksy legújabb falfestménye. Az alkotás egy gyereket ábrázol, aki a hópelyhek helyett hamuval játszik.

Banksy Instagram-poszttal jelezte, övé a munka, ami első látásra egy a hóesésben kitárt karokkal játszó gyereket ábrázol. Ha más szögből nézzük a festményt, láthatjuk, valójában egy égő kuka füstjében álldogál.

. . . . Season’s greetings . . .

No Description

Az alkotás vélhetően a júliusban acélmunka miatt hamuval beterített tulajdonra reflektál. Scott Bamsey, a város tanácsosa örül a graffitinek, véleménye szerint minőségi művészetet jelent és izgatottságot vált ki az emberekből. Steffan ap Dafydd is örömmel fogadja a nyilvános művészeti alkotásokat. A tanácstag a kisváros légszennyezésére is felhívta a figyelmet.

Megvette 700 ezer dollárért a Banksy-falfestményt, csak hogy lemeszelhesse

A Slave Labour egy gyereket ábrázol, aki egy varrógéppel angol zászlófüzért készít. A festmény eredetileg egy Wood greeni bolt falára lett festve 2012-ben. Vélhetően a Londonban tartott Olimpia nagyüzemű szuvenírgyártásával szembeni ellenállásként jött létre. A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában.

Az egyetemi oktató, Gareth Thomas szerint az alkotás tökéletesen illik Port Talborthoz. A várost állandóan beborítja a hamu az acélmunkának köszönhetően. A lakosok is elégedettek a falfestménnyel, ami erős politikai üzenettel is bír.

A művészek is felveszik a harcot a műanyag szeméttel – Műalkotások plasztikból

Úgy tűnik, sokan egyetértenek abban, hogy túl sok műanyagot használ az emberiség, és nem lehet tőle megszabadulni, ha már nincs rá szükség. A műanyagjátékok, palackok, használt fogkefék is landolnak valahol, miután kidobják őket – gyakran a tengerpartokon és az óceánban végzik. Nemrégiben a National Geographic is felhívta a figyelmet a környezetet drasztikus mértékben károsító műanyag hulladék felhalmozódására.

A DesignTaxi szerint a garázs tulajdonosa és a tanács együtt dolgoznak a graffiti megóvásán.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból