Barack Obama a Stanford Egyetemen a dezinformációról tartott beszédet, ahol Magyarországot is a rossz példák közé sorolta.

Barack Obama volt amerikai elnök a közösségi médiáról és a dezinformációról tartott előadást, amiben az oroszok beavatkozását a 2016-os amerikai választásba és a két hónapja tartó háborút is kiemelte, írjaSzeretlek Magyarország

A volt elnök szerint az embereknek el se kell hinniük az álhíreket ahhoz, hogy gyengüljenek a demokratikus intézmények. Bőven elég a köztereket elárasztani az álhírekkel, hogy elbizonytalanítsák a népet. 

Autoriter rezsimek és erős emberek szerte a világon Kínától Magyarországig, a Fülöp-szigeteken és Brazíliában megtanulták arra használni a közösségi médiát, hogy a platformok segítségével a népet olyan csoportok ellen fordítsák, akiket nem kedvelnek

– fogalmazott Obama. 

A volt elnök a beszéd végén ismét Vlagyimir Putyint hozta fel példának, aki a közösségi média segítségével gyűlöletkampányokat folytat belföldi ellenfeleivel szemben, delegitimizálja a demokráciát, és az ukrajnai háború fontos eszközeként tekint a felületekre. Obama a közösségi média szabályozásában látja a megoldást. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet