Bardin Artem Igorevics, az ukrán város főnökeként kinevezett orosz katonai parancsnok súlyosan megsérült egy autórobbantásos merényletben, egyes jelentések szerint meghalt.

Egy orosz katonai parancsnok súlyosan megsérült egy autóba rakott bombatámadásban. Ellentmondó hírek szólnak Bardin Artem Igorevics állapotáról az esetet követően. Ő irányítja a délkelet-ukrajnai megszállt Berdjanszk várost, írja a DailyStar.

Jaroszlav Trofimov, a Wall Street Journal külügyi főtudósítója szerint Zaporizzsjában orosz katonai források megerősítették, hogy meghalt. Az állami irányítású Gazeta Russiya médiaügynökség azonban arról számolt be, hogy Igorevics még életben van, és sürgősségi kezelés alatt áll.

Vlagyimir Rogov, egy zaporizzsiai székhelyű orosz tisztviselő „terrorista csapásnak” minősítette az autórobbantást, és az ukrán szabotőröket okolta. Három másik jármű is megsérült a robbanásban, de Rogov állítása szerint más orosz katona nem sérült meg.

Az elmúlt hetekben több magas beosztású Putyin-barát tisztviselő is merényletkísérlet célpontja lett Ukrajnában, míg az orosz-ukrán háború stratégiájában kiemelkedő szerepet játszó Alexandr Dugin lánya augusztus 24-én Oroszországban vált autórobbantás áldozatává.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet