Szeptember 26-án a Los Angeles-i Hollywood & Vine gyalogátkelőhelyen felelevenítik az utolsó Beatles-album borítóját, írja a Variety. Azon napon lesz ugyanis az Abbey Road 50 éves.

A Vine St. és a Hollywood Blvd. kereszteződésében elevenedik meg a londoni Abbey Road Studios előtti gyalogátkelőhely szeptember 26-án. A zebra a Beatles utolsó stúdióalbumának borítóján szerepel, ami miatt Londonban óriási turisztikai látványosság. A lemez az említett napon lesz 50 éves, ennek apropóján pedig érkezik a jubileumi kiadás.

Abbey Road 50 Éves Zebra Los Angeles
Az Abbey Road C. Album Borítója, A Baeatles-Tagjival A Legendává Vált Zebrán / Fotó: Universal Music

Az Abbey Road: Anniversary Edition megjelenésének apropóján több helyen is rendezvényt tartanak. A Capitol Records például saját tornyai előtt, ahol a Beatles-merchandise mellett egy flashmob is készül. A flashmobon a zebra bakelitanyagból készül el és lesz átkelhető, míg a háttérben az eredeti utcakép marad.

Paul McCartney és Ringo Starr újra összeállnak egy John Lennon-dal erejéig

Ismét közös számot vett fel a The Beatles dobosa és ritmusgitárosa. A két sir John Lennon Grow Old With Me-jét dolgozta fel, mely a tragikus sorsú beetle egyik utolsó szerzeménye. A dalt Lennon az utolsó albumához, a Double Fantasy-hez írta, melyet özvegyével, Yoko Onóval közösen írt.

A teljesen újrakevert albumon kivágott hangfelvételek is hallhatóak lesznek az 1969-es album rögzítési folyamatából. A megjelenés utcai ceremóniáján Sir Patrick Steward is tiszteletét teszi.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet