A személyzet tagjai majdnem halálra rémültek, amikor megtalálták a rakomány között a mérges pókot. Az állat még Kínában került a konténerbe, ahol egy hónapon át életben tudott maradni élelem és víz nélkül.

Szerencse, hogy megtalálták

Az angliai Hull városának kikötőjében találták meg a munkások a mérges pókot, amelyről később kiderült, hogy a világ legnagyobb pókjának egy példánya. Ez a fajta ugyanis akár 30 centiméter hosszúra is megnőhet. A dokkmunkások szerencséjére a most megtalált példány csupán 6 centis volt – írta a Mirror.

A mérges vadászpókot végül a helyi állatvédelmi szervezet fogta el. A tájékoztatásuk szerint  nagy mérete ellenére ennek a póknak a csípése nem halálos, de kellemetlen tüneteket okozhat. Ilyen a szapora szívverés, a hányás és a fejfájás.

Szaporodnak a kellemetlenségek Angliában

A szervezet elmondása szerint most először jutott be ez a pókfajta az Egyesült Királyság területére. Nem ritka, hogy egzotikus állatok a külföldi szállítmányok közé bújva utaznak az országba, már több rovar, pók és hüllő is érkezett így Angliába, amelyeket rendszerint véletlenül csomagolnak az áruk mellé.

Ha a pókok nem lennének elegek az angoloknak, nemrég számoltunk be róla, hogy egyre nő a patkánypopuláció is, amely miatt egyre több patkány merészkedik be emberek lakásaiba.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet