Egy 21 éves férfi 2019 szeptemberében fényes nappal, a Blaha Lujza téren belekötött egy járókelőbe, majd egy késsel megszúrta a mellkasán. A főügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Fényes nappal történt az eset

A vádirat szerint a vádlott – egy 21 éves férfi – 2019. szeptember 11-én, délelőtt, a VIII. kerület, Blaha Lujza téren ismerőseivel beszélgetett. A fiatal férfi a betonágyás szélén ült, amikor a sértett elsétált mellettük. A vádlott egyik ismerőse megszólította, és pénzt kért, a sértett azonban azt válaszolta, hogy nem tud neki adni. Az elkövető ekkor felállt, tenyérrel megütötte a sértett arcát, majd ismét felé ütött, a sértett azonban ezt a kezével hárította. A fiatal ezután verekedésre hívta a férfit, aki továbbra is megpróbált kitérni a kötekedő támadó elől. A férfi ekkor elővett egy zsebkést, és azzal szemből, egyszer megszúrta a sértett mellkasát, majd távozott a helyszínről – számolt be róla az ügyészség.hu.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebben sérült, azonban – az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra, a támadás erejére tekintettel – az ennél jóval súlyosabb, életveszélyes vagy akár halálos sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt.

A szúrás emberölési kísérlet

A Fővárosi Főügyészség a 21 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg más ügyben, jogerős szabadságvesztés büntetést tölt.

Egy másik eset Kelenföldön történt, amikor egy 34 éves férfi a Kelenföldi Pályaudvar aluljárójában szintén pénzt követelt egy fiatal férfitől fenyegető hangnemben, majd úgy tett, mintha puszit adna neki, ezzel mutatva, hogy ismerősi viszonyban vannak. Nagyobb tragédia nem történt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet