Beleremegett a Hajó a The Luckies lemezbemutatójába

A The Luckies zenekarról eddig még nem sokat hallottunk. Az egy éve fennálló zenekar december elején örvendeztette meg a közönséget első albumának megjelenésével, amelyet a The Luckies’ First Album névre kereszteltek. Az együttessel főként az Ivan & The Parazol-koncertek előzenekaraként találkozhattunk, a csütörtöki volt az első önálló fellépésük.

A bemelegítésért a szintén még újnak számító The Bluebay Foxes volt a felelős, akik áprilisban léptek először színpadra a hajón. A négyfős formáció dalai vonzották a közönséget, az érdeklődők száma percenként szinte exponenciálisan nőtt. Az együttes saját számaik közül mutattak be néhányat, amelyek roppant fülbemászóknak bizonyultak, és azt a hatást keltették, mintha egy The Killers- vagy Death Cab for Cutie-koncerten lennénk. Első videoklipjük még idén debütál With me címmel, a bandára pedig a későbbiekben még érdemes lesz odafigyelni.

The Luckies

Ezt követően a The Luckies lépett színpadra az első EP-jükről már ismert Too Fast című számmal, amely közben a banda szerencsétlenségére valamelyik gitár húrja elszakadt. Amíg a hibát helyreállították, a koncert folytatódott a No Longer Blue-val. A fellépés közben egész jól benépesült, a hangosítással nem voltak bajok, minden jól szólt és a helyén volt. Az este további folyásában az album dalait hallhattuk, előbb a Mistery Girl-t, a Leaving The City-t, majd az Ain’t Got No Time-ot. A feldolgozásokból sem volt hiány, előkerült Peter Green Black Magic Woman 1970-es slágere is.

A Happy-Go-Lucky és a Smoking Lisa után a banda meglepetésvendégeket is rejtegetett a tarsolyában: ilyen volt Schoblocher Barbara a Blahalouisianából, Magnus Måloy a Mongooz and the Magnetből, valamint Sashegyi Soma a TEJ zenekar billentyűse. A The Luckies előbb külön-külön énekelt feldolgozásokat mindkét együttes énekeseivel, a fináléban viszont mindannyian nagyot alkottak.

The Luckies

A dalok éneklésébe több ízben bevonták a közönséget, valamint adtak egy kis improvizatív jelleget is az estének képzelt ritmusok kitalálásával. Az énekesek hangja és a zúzás nagyszerűen kiegészítette egymást, a színpad szinte vibrált az energiától. A végére pedig nem maradt el a rock koncerteken bevált földön fetrengés, és a kellő mennyiségű pogó sem.

Budapest, A38 Hajó, The Luckies-lemezbemutató, 2016. 12. 8.

Fotó: Varga Nikolett


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból