Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2020-as költségvetés elszámolását az országgyűlésnek. Ebben szerepel, hogy gazdaságvédelmi céllal bélyeggyűjteményt vett az állam 42 milliárd forintért.

Bélyeggyűjtemény közpénzből

Ez elsőre elég rosszul hangzik, indokolatlan pénzszórásnak tűnhet, ám ez a pénz valójában a Magyar Posta Zrt. feltőkésítésére ment el.

Egészen pontosan az történt, hogy a Magyar Posta átadta a birtokában lévő Bélyegmúzeumot a magyar államnak, s ennek értékét 42 milliárdban állapították meg, így nem lett az üzletből tiltott állami támogatás – írta az Mfor.hu.

De mire ment el a bő 200 milliárd?

Az elszámolásból kiderült, hogy az állami cégek tavaly 1197 milliárd forintot vittek el a költségvetésből. De 207 milliárdot számolt le a kormány „egyes energetikai kérdésekről szóló előterjesztés szerinti feladatok végrehajtásához kapcsolódó forrásigény” címen – olvasható a parlament előtt fekvő jogszabálytervezetben.
Az azonban nem derül ki, hogy mire is ment pontosan ez a bő 200 milliárd. A lap más forrásokból úgy tudja, hogy ez a pénz a kormány karácsonyi pénzszórásaként kerülhetett az állami tulajdonban lévő MVM energiaholdinghoz.

Ignobel-díjat ért a postai bélyeggel elvégezhető impotencia-teszt

Három orvos egy nagyon egyszerű tesztet dolgozott ki annak kiderítésére, hogy egy férfi impotenciája pszichés vagy fizikai eredetű-e. Körbe kell tekerni a péniszt bélyegek gyűrűjével elalvás előtt és reggel ellenőrizni, hogy elszakadt-e. Ilyen egyszerű!

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet