Nézem Film Ben Affleck dolgozza fel a klasszikusnak számító Kínai negyed...

Ben Affleck dolgozza fel a klasszikusnak számító Kínai negyed történetét

Promóció

Ben Affleck dolgozza fel minden idők egyik legjobb filmjét, a Jack Nicholson és Faye Dunaway főszereplésével készült Kínai negyedet.

A hetvenes évek egyik alapműve

Promóció
- Advertisement -

Az erotikus thrillerben is  játszó Ben Affleck mélyére ás Hollywood történetében a The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood című könyv adaptációjával, amely a klasszikus film noir, a Kínai negyed készítésének történetét tárja fel, írja a Variety.

Ben Affleck, mint rendező / Fotó: Warner Bros.

A film eseményei a Paramount stúdió körül játszódik, ahol a legendás stúdióvezető, Robert Evans is dolgozott. A történetből a korabeli Los Angeles pénz, hatalom és a korrupció által átitatott világa rajzolódik ki. Affleck a mű szerzője, Sam Wasson közreműködésével adaptálja a könyvet és a rendezést is magára vállalja.

A forgatás nem volt zökkenőmentes

A Kínai negyedet tartják minden idők az egyik legjobb filmjének, amely Jack Nicholson karrierjének egyik legkiválóbb darabja. De Wasson könyve szerint nem ment minden zökkenőmentesen a produkció alatt. A rendező, Roman Polanski gyakran összetűzésbe került a film sztárjával, Faye Dunaway-jel és John Hustonnal a kulcsjelenet forgatása közben. Dunaway azután kapta meg a szerepet, miután Jane Fonda távozott a produkcióból. Jerry Goldsmith egyébként közel tizenegy órányi hátborzongató filmzenét komponált a a noirhez. Végül mindannyin hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöhessen az 1970-es évek egyik alapműve.

Jack Nicholson és Faye Dunaway a Kínai negyedben / Fotó: Paramount

Affleck korábban olyan múltba tekintő filmekkel is sikert ért el, mint Az Argo-akció, amelyben a CIA filmesekkel együttműködve jut Iránba. A film három Oscar-díjat is nyert. A színész legutóbb a The Way Back című filmben egy alkoholista kosárlabdaedzőt alakított, amely elnyerte a kritikusok tetszését is. A sportdráma viszont a pandémia miatt nem tudott nyereséges lenni a mozikban. Affleck legutóbbi rendezése, Az éjszaka törvénye gengszterfilmhez kötődik, amelyben a főszerepet is eljátszotta. Ez a film sem aratott nagyot a mozipénztáraknál.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3