Ben Affleck dolgozza fel a klasszikusnak számító Kínai negyed történetét

Ben Affleck dolgozza fel minden idők egyik legjobb filmjét, a Jack Nicholson és Faye Dunaway főszereplésével készült Kínai negyedet.

A hetvenes évek egyik alapműve

Az erotikus thrillerben is  játszó Ben Affleck mélyére ás Hollywood történetében a The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood című könyv adaptációjával, amely a klasszikus film noir, a Kínai negyed készítésének történetét tárja fel, írja a Variety.

ben affleck
Ben Affleck, mint rendező / Fotó: Warner Bros.

A film eseményei a Paramount stúdió körül játszódik, ahol a legendás stúdióvezető, Robert Evans is dolgozott. A történetből a korabeli Los Angeles pénz, hatalom és a korrupció által átitatott világa rajzolódik ki. Affleck a mű szerzője, Sam Wasson közreműködésével adaptálja a könyvet és a rendezést is magára vállalja.

A forgatás nem volt zökkenőmentes

A Kínai negyedet tartják minden idők az egyik legjobb filmjének, amely Jack Nicholson karrierjének egyik legkiválóbb darabja. De Wasson könyve szerint nem ment minden zökkenőmentesen a produkció alatt. A rendező, Roman Polanski gyakran összetűzésbe került a film sztárjával, Faye Dunaway-jel és John Hustonnal a kulcsjelenet forgatása közben. Dunaway azután kapta meg a szerepet, miután Jane Fonda távozott a produkcióból. Jerry Goldsmith egyébként közel tizenegy órányi hátborzongató filmzenét komponált a a noirhez. Végül mindannyin hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöhessen az 1970-es évek egyik alapműve.

kinai negyed
Jack Nicholson és Faye Dunaway a Kínai negyedben / Fotó: Paramount

Affleck korábban olyan múltba tekintő filmekkel is sikert ért el, mint Az Argo-akció, amelyben a CIA filmesekkel együttműködve jut Iránba. A film három Oscar-díjat is nyert. A színész legutóbb a The Way Back című filmben egy alkoholista kosárlabdaedzőt alakított, amely elnyerte a kritikusok tetszését is. A sportdráma viszont a pandémia miatt nem tudott nyereséges lenni a mozikban. Affleck legutóbbi rendezése, Az éjszaka törvénye gengszterfilmhez kötődik, amelyben a főszerepet is eljátszotta. Ez a film sem aratott nagyot a mozipénztáraknál.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból