A Hír TV egyik műsorában, a Sajtóklubban Bencsik András szerint semmi kivetnivaló nincs Demeter Szilárd nagy port kavart cikkében.

Túlérzékenyek voltak a magyar zsidószervezetek

Ugyan Bayer Zsoltot nélkülözniük kellett hétfő este a Hír TV Sajtóklub című műsorának nézőinek, de erős mondatokban így sem volt hiány, szemlézte a műsort a Népszava. Természetesen téma volt a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának gázkamrázós írása is. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Demeter Szilárd azt a bűnt követte el, hogy kimondta, bűnös nép vagyunk a Nyugat szemében, „mert ránk akarják ereszteni ezt a rettenetes migránstömeget”.

Bencsik Andras Demeter Szilard
Bencsik András, A Sajtóklub Műsor Állandó Szereplője, Alapítója / Fotó: Hír Tv

Szerinte az írást túlérzékenységből kifogásolták a magyarországi zsidószervezetek. Úgy gondolja, kár volt eltüntetnie a főigazgatónak az írást, mert talán túlzó volt a megfogalmazás, de teljesen igaza van.

"Úgy volt helyes, ahogy volt"

Óvodás színvonalúnak nevezte azt a vitát, hogy kihez szabad magunkat hasonlítani. „A zsidók szenvedéséhez nem hasonlíthatjuk magunkat, de reméljük, a bantu négerekhez vagy a kihalt gepidákhoz szabad.”

Nem bántani akart Demeter Szilárd. Épp ellenkezőleg, védeni akart

– tette hozzá a Demokrata főszerkesztője.

Úgy véli, az írás kifogástalan, „nem volt abban semmi szerencsétlen fogalmazás, az úgy volt helyes, ahogy volt.” Egyúttal reményét fejezte ki, „hogy az a nagy fájdalom” ami ebben az írásban megfogalmazott, az nem teszi teszi tönkre a karrierjét.

Nem mérhette fel Demeter a következményeket

A Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője kifejtette, ő maga nem fogalmazott volna olyan élesen, ahogy azt Demeter Szilárd tette. Néző László szerint a főigazgató talán nem mérte fel, milyen következményei lesznek az esszének, „egyébként az írásával túl sok baj nincsen, abban van igazság.”

Kapcsolódó cikk

Kifogásolta, hogy amikor az összellenzék a borsodi időközi választáson Bíró László mögé állt, akkor a Mazsihisz néma maradt.

A műsor résztvevői párhuzamot vontak Demeter Szilárd írása és a Népszavában korábban megjelent karikatúra között, amelyen Müller Cecília Jézus Krisztus keresztfájánál áll.

Néző László szerint ha a baloldaliak és a liberálisok úgy gondolják, hogy lehet Krisztuson és Mohameden gúnyolódni, akkor lehessen a holokauszton is.

Sajtóklub (2020-11-30) - HÍR TV

A Hír TV eheti Sajtóklub című műsorában Gajdics Ottó, Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László többek között arra is igyekezett választ találni, hogy a h...

„Mi szerintünk nem lehet egyikkel sem. De ha szerintük lehet, akkor fogják be a pofájukat” – zárta mondandóját a kormánypárti újságíró.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.